Ministerul Fondurilor Europene a verificat proiectele europene depuse de Hexi Pharma. Ce a constatat

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a dispus Corpului de control al ministerului efectuarea unei verificări asupra proiectelor Hexi Pharma SRL, ca urmare a sesizărilor din presă cu privire la finanţarea din bani europeni a companiei.

2768 afișări
Imaginea articolului Ministerul Fondurilor Europene a verificat proiectele europene depuse de Hexi Pharma. Ce a constatat

Ministerul Fondurilor Europene a verificat proiectele europene depuse de Hexi Pharma. Ce a constatat

Din datele preliminare, au fost identificate 8 proiecte depuse de S.C.HEXI PHARMA CO SRL: 7 proiecte în cadrul Programului Competitivitate (POSCCE) 2007-2014 şi unul în Programul Operaţional Regional (POR) 2007- 2014, anunţă Ministerul Fondurilor Europene (MFE) vineri prin intermediul unui comunicat de presă.

Din cele 8 proiecte depuse, 6 au fost respinse, 1 proiect a fost reziliat la cererea beneficiarului, iar unul a fost implementat.

Cele două proiecte acceptate spre finanţare prin POSCCE au vizat ''Dezvoltarea capacităţii de producţie a SC HexiPharma CO SRL'' şi ''Dezvoltarea şi modernizarea capacităţii de lucru în cadrul S.C. HEXI PHARMA CO. SRL prin implementarea unui sistem informatic integrat''.

Pentru proiectul ''Dezvoltarea capacităţii de producţie a SC HexiPharma CO SRL'', cu o valoare totală de 1.289.600 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă de 624.000 lei (conform actului adiţional), contractul de finanţare a fost semnat în data de 01 noiembrie 2013. Proiectul s-a încheiat în mai 2015. Au fost achiziţionate o serie de echipamente ca, de exemplu: vase de stocare; maşini de dozat; maşini de etichetat; echipament de dozare semi automat pentru produse lichide şi semidense; pompe de alimentare; echipamente de ambalat; diverse tipuri de cantare platformă etc.

Pentru proiectul ''Dezvoltarea şi modernizarea capacităţii de lucru în cadrul S.C. HEXI PHARMA CO. SRL prin implementarea unui sistem informatic integrat'', cu o valoare totală iniţială de peste 1.2 milioane lei şi o perioadă de implementare de 12 luni, contractul a fost semnat în luna octombrie 2013. În luna decembrie 2014, compania Hexi Pharma a solicitat încetarea contractului de finanţare, solicitare aprobată de autorităţi în ianuarie 2015.

Toate sumele rambursate pe acest proiect au fost restituite. Documentaţia proiectelor va fi pusă la dispoziţia presei şi a publicului interesat la sediul MFE, la cerere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici