Ministerul Justiţiei a identificat 305 acte normative referitoare la interdicţii şi incompatibilităţi

Ministerul Justiţiei a identificat 305 acte normative referitoare la interdicţii şi incompatibilităţi, iniţiind realizarea unui Codex care să cuprindă toate aceste reglementări, pentru ca fiecare funcţionar să cunoască prevederile sub incidenţa cărora intră, au declarat marţi surse oficiale.

310 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei a identificat 305 acte normative referitoare la interdicţii şi incompatibilităţi

Ministerul Justiţiei a identificat 305 acte normative referitoare la interdicţii şi incompatibilităţi (Imagine: Shutterstock)

În 19 octombrie, la Ministerul Justiţiei (MJ) s-au întrunit membrii Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi luptei împotriva corupţiei (Comisia MCV), în cadrul căreia s-a pus în discuţie şi realizarea acestui Codex, fapt ce a generat dispute între ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, întrucât iniţiativa ministerială ţine de competenţa ANI.

Şeful ANI a susţinut că pe site-ul instituţiei pe care o conduce sunt deja postate toate reglementările referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii aplicate funcţionarilor.

MJ spune însă vrea ca fiecare primar, consilier local, angajat al unei societăţi comerciale unde statul este acţionar majoritar etc. să cunoască şi să înţeleagă interdicţiile care i se aplică având în vedere funcţia pe care o ocupă şi care sunt sancţiunile în caz de nerespectare, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, în decursul unei săptămâni, MJ a identificat 305 acte normative privind interdicţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici