Ministerul Justiţiei a anunţat data la care va lansa procedura de selecţie a procurorului general şi a şefilor DNA şi DIICOT / MJ cere Parlamentului să proroge până în 2021 pensionarea anticipată a magistraţilor

Ministerul Justiţiei va lansa pe 2 decembrie procedura de selecţie a procurorului general al României, dar şi cele pentru procurorii-şefi de la DNA şi DIICOT, funcţiile fiind ocupate momentan interimar, a anunţat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

543 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei a anunţat data la care va lansa procedura de selecţie a procurorului general şi a şefilor DNA şi DIICOT / MJ cere Parlamentului să proroge până în 2021 pensionarea anticipată a magistraţilor

Ministerul Justiţiei a anunţat data la care va lansa procedura de selecţie a procurorului general şi a şefilor DNA şi DIICOT

"Ştiu că o altă cauză a acestor tendinţe este starea de provizorat şi interimat la vârful Ministerului Public. De aceea, imediat după preluarea mandatului, am început să lucrăm la procedura de selecţie a procurorilor de rang înalt, pentru a fi înaintate CSM, pentru aviz, şi preşedintelui României, pentru o eventuală numire. Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiţiei va lansa această procedură de selecţie în primă fază pentru funcţia de procuror general, procuror şef DNA şi procuror şef DIICOT", a anunţat Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că, la scurt timp, va lansa procedura şi pentru celelalte funcţii de conducere pentru care ministerul Justiţiei formulează propuneri. 

MJ cere Parlamentului să proroge până în 2021 pensionarea anticipată a magistraţilor

Cătălin Predoiu a anunţat că Ministerul Justiţiei cere Parlamentului prorogarea, până în 2021, prevederile privind pensionarea anticipată a magistraţilor, subliniind că este esenţial ca propunerea să fie publicată în Monitorul Oficial până la finele anului.

„Ministerul Justiţiei cere Parlamentului României să proroge până la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipată a magistraţilor, trecerea de la completele de 2 la 3 judecători, trecerea la o şcolarizare de la 2 la 4 ani la INM. Cerem Parlamentului să adopte această prorogare până la încheierea acestei sesiuni", a anunţat Cătălin Predoiu în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul a mai precizat că speră ca propunerile să fie publicate în Monitorul Oficial până la finele anului.

"Este esenţial ca Parlamentul să coopereze loial în această acţiune care ţine de buna funcţionare a sistemului judiciar şi să avem până la 31 decembrie în Monitorul Oficial cele trei modificări cerute şi de CSM, atenţie! Mai departe, intenţia ministerului e să-şi exercite atribuţiile, respectiv să facă propuneri legislative în domeniul judiciar", a explicat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici