Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, despre avizele pentru OUG: În direcţiile de specialitate au fost păreri pro şi contra

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat că în cadrul direcţiilor de specialitate de la nivelul instituţiei au fost păreri pro şi contra referitoare la ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor, precizând că "oportunitatea o stabileşte ministrul".

1911 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, despre avizele pentru OUG: În direcţiile de specialitate au fost păreri pro şi contra

Ministerul Justiţiei, Florin Iordache, despre avizele pentru OUG: În direcţiile de specialitate au fost păreri pro şi contra (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO)

"În cursul elaborarii actelor normative, direcţiile de specialitate şi-au exprimat opiniile. În cursul procedurii de elaborare, au fost păreri pro şi contra, oportunitatea o stabileşte ministrul. Nu este corect ca ultima responsabilitate să fie a ministrului care semnează. Oportunitatea este a ministrului şi îmi asum şi am semnat pentru ele (n.r. actele normative). Mi le asum în totalitate. Au fost opinii contrare de la societatea civilă, la cei care ne-au trimis memorii, am fost obligaţi să le analizam şi de aceea, ţinând cont de toate părerile pro şi contra au ieşit aceste. Ordonanţa, în acest moment, înţeleg că este atacată la CCR fie de preşedinte, fie de CSM, fie de procurorul general. În aceate condiţii, CCR poate hotărî dacă este sau nu constituţională", a declarat Florin Iordache.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr este de părere că ar fi trebuit ca modificările să fie făcute de un grup de jurişti.

"Când schimbăm mai multe articole ale codului penal e evident că avem nevoie de un grup de jurişti iar în ţara este există un grup de jurişti. Nu o putem face ocazional şi, cu atât mai puţin, discreţionar. Când s-a lucrat la coduri, a lucrat un grup de jurişti, nişte oameni de elită în domeniu. Acelaşi grup sau unul similar trebuie să lucreze pentru a rezolva problemele legislative", a declarat Augustin Lazăr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici