Ministerul Sănătăţii: 140 de paturi suplimentare de terapie intensivă pentru bolnavii de Covid

  • Ministerul Sănătăţii a avut marţi o videoconferinţă cu managerii spitalelor de la nivel judeţean în care s-au analizat măsuri privind creşterea capacităţilor de tratare a pacienţilor Covid-19 la ATI.
  • Numărul de paturi de terapie intensivă pentru bolnavii de Covid va fi suplimentat în ţară cu 140.
201 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: 140 de paturi suplimentare de terapie intensivă pentru bolnavii de Covid

Ministerul Sănătăţii: 140 de paturi suplimentare de terapie intensivă pentru bolnavii de Covid

Ministerul Sănătăţii a avut marţi o videoconferinţă cu managerii spitalelor de la nivel judeţean, în care s-au analizat măsuri privind creşterea capacităţilor de tratare a pacienţilor Covid-19 în secţiile de terapie intensivă.

„În urma discuţiilor, s-a decis ca aproximativ 140 de paturi de terapie intensivă pentru adulţi şi aproximativ 210 paturi de terapie intermediară destinate pacienţilor Covid-19 să fie suplimentate în unităţile sanitare judeţene, urmând ca în perioada următoare unităţile sanitare să comunice Ministerului Sănătăţii posibilităţile de a suplimenta în continuare numărul acestora”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Conform acestuia, cele 140 de paturi identificate se adaugă celor 50 de paturi de ATI pentru adulţi, 4 paturi de terapie neonatală şi aproximativ 140 de paturi de terapie intemediară care au fost suplimentate luni în unităţile sanitare bucureştene.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a cerut redistribuirea personalului medical la nivel judeţean şi suplimentarea acestuia în secţiile de terapie intensivă unde există un deficit de personal, precum şi reorganizarea circuitelor COVID-19 şi non-COVID-19 în unităţile sanitare în vederea creşterii capacităţii de tratare a pacienţilor COVID-19 aflaţi în stare gravă.

Reprezentanţii ministerului au cerut managerilor de spitale să identifice necesarul de ventilatoare şi să solicite Ministerului Sănătăţii şi Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei aparatura medicală necesară dotării paturilor de terapie intensivă.

„Ministerul Sănătăţii îndeamnă persoanele cu simptome să se adreseze de urgenţă medicului de familie sau autorităţilor medicale pentru testare şi luare în evidenţă şi să evite automedicaţia, astfel încât să nu se ajungă la dezvoltarea de forme grave ale bolii care să necesite internare în secţiile de terapie intensivă”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici