Ministerul Sănătăţii: 17 decese din cauza rujeolei. Sunt peste 3.400 de cazuri la nivel naţional

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că au fost înregistrate 17 decese cauzate de rujeolă şi toate cele peste 3.400 de cazuri sunt înregistrate la copii care nu au fost vaccinaţi. Ministerul a făcut apel către părinţi să conştientizeze importanţa imunizării.

828 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: 17 decese din cauza rujeolei. Sunt peste 3.400 de cazuri la nivel naţional

Ministerul Sănătăţii: 17 decese din cauza rujeolei, peste 3.400 de cazuri la nivel naţional

"La momentul de faţă, epidemia înregistrează 3.446 de cazuri, din care 17 decese într-un număr de 37 de judeţe. Toate aceste cazuri s-au înregistrat la copii care nu au fost vaccinaţi. Imunizarea este singura măsură eficientă pentru a preveni îmbolnăvirea. În situaţia în care nu avem acoperire vaccinală bună, îmbolnăvirile vor continua. Epidemia a pornit de la o populaţie nomadă, fiind identificată o tulpină asemănătoare cu cea care circulă în Italia. În ceea ce priveşte prima doză, acoperirea vaccinală este de 80% , iar la a doua doză, acoperirea vaccinală este de doar 50% şi ăsta este un semnal de alarmă pe care îl tragem", a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Florian Bodog a mai explicat faptul că în acest moment exisă suficiente doze de vaccin împotriva rujeolei pentru următoarele patru luni.

"Vaccinul pentru rujeolă nu a lipsit niciodată. Au fost mereu stocuri suficiente. Direcţia de Asistenţă Medicală m-a asigura că a existat vaccinul în toată acestă perioadă şi am situaţia stocurilor existente care acoperă aproximativ 4 luni de acum încolo. Populaţia nomadă poate fi imuniyată şi cred că va avea un rol important activitatea mediatorilor sanitari, dar şi activitatea medicilor de familie care ar trebuie să fie una mai susţinută", a adăugat Florian Bodog.

Imunizarea împotriva rujeolei este inclusă în schema naţională de vaccinare. În România, rata vaccinării este de aproximativ 75%, cu 20 de procente mai puţin decât recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici