Ministerul Sănătăţii: 39 de persoane au murit din cauza frigului

Alte cinci persoane, din judeţele Timiş, Bihor, Botoşani şi Vâlcea, au murit din cauza frigului, numărul deceselor înregistrate de la emiterea avertizării şi până în prezent ajungând la 39, informează, luni, Ministerul Sănătăţii.

225 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: 39 de persoane au murit din cauza frigului

Ministerul Sănătăţii: 39 de persoane au murit din cauza frigului (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

De la avertizarea de ger emisă de meteorologi şi până în prezent s-au înregistrat 39 de decese, după ce în ultimele 24 de ore au murit alte cinci persoane, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Cele cinci decese, persoane fără adăpost sau cazuri sociale, au fost înregistrate în judeţele Timiş - două, şi în Bihor, Botoşani şi Vâlcea - câte unul.

Alte două cazuri din Capitală sunt evaluate pentru se stabili cauza decesului, existând suspiciuni că cele două persoane ar fi murit din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

De asemenea, 224 de persoane au fost transportate în centre sociale, iar medicii de la ambulanţă acordă consultaţii celor care au probleme de sănătate.

"Numărul deceselor putea fi şi mai mare dacă echipajele ambulanţelor şi cele al SMURD nu ar fi patrulat continuu 24 de ore din 24", a precizat Ministerul Sănătăţii.

Totodată, în tot acest interval a existat o permanentă legătură între autorităţi şi o atenţie specială a fost acordată cazurilor sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici