Ministerul Sănătăţii a elaborat lista de medicamente de interes strategic. Ordinul va fi pus în dezbatere

Ministerul Sănătăţii a finalizat elaborarea listei de medicamente de interes strategic pentru România, care are la bază lista medicamentelor esenţiale publicată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii adaptată şi completată conform nevoilor terapeutice ale ţării noastre. Ordinul va fi pus în dezbatere.

209 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii a elaborat lista de medicamente de interes strategic. Ordinul va fi pus în dezbatere

Ministerul Sănătăţii a elaborat lista de medicamente de interes strategic. Ordinul va fi pus în dezbatere

Ministerul Sănătăţii anunţă că a elaborat lista de medicamente de interes strategic pentru România şi . Lista are la bază medicamente esenţiale publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Procesul de elaborare a listei de medicamente strategice a durat mai bine de trei luni şi a implicat toţi profesioniştii comisiilor de specialitate.

Aceştia au redactat lista de medicamente de interes strategic specifică propriei arii de interes terapeutic, iar forma finală a documentului a fost realizată de către Comisia de Farmacologie Clinică.

În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va pune în dezbatere publică Ordinul ministrului Sănătăţii care va cuprinde lista medicamentelor de interes strategic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici