Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere un proiect de ordin care prevede transferul pacienţilor arşi

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică proiectul de ordin ce prevede înfiinţarea unei comisii care să decidă transferul în străinătate al pacienţilor arşi. Din comisie vor face parte şase membri, iar decontarea cheltuielilor se realizează de Casa de Asigurări de Sănătate şi de MS.

314 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere un proiect de ordin care prevede transferul pacienţilor arşi

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere un proiect de ordin care prevede transferul pacienţilor arşi

“Comisia analizează dosarul medical al pacientului şi după caz, stabileşte, motivând necesitatea, transferul pacientului în vederea efectuării tratamentului în străinătate. Decizia comisiei de transfer se aprobă de către ministrul Sănătăţii, care solicită la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI (...) asigurarea transportului autorizat”, se arată în proiectul de ordin.

De asemenea, ordinul mai prevede că decontarea cheltuielilor pentru pacienţii cu arsuri transferaţi în străinătate se realizează de către Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate pe baza formularului S2 pentru pacienţii asiguraţi şi de către Ministerul Sănătăţii conform metodologiei de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate, pentru pacienţii neasiguraţi.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului de act normativ, din cadrul comisiei vor face parte mai mulţi medici specializaţi în diverite secţiuni.

“Se impune constituirea unei comisii de profesionişti, respectiv medici în specialităţile chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă şi de anestezie şi terapie intensivă care va analiza documentele medicale ale pacienţilor şi va stabili dacă este necesar transferul acestuia în străinătate, motivând necesitatea transferului”, se mai arată în document.

Propunerile pentru acest proiect de ordin pot fi trimise pe adresa propuneri@ms.ro până în data de 29 noiembrie.

În luna octombrie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în România există acum 11 paturi pentru marii arşi, iar în cazul unei tragedii precum cea din Colectiv, autorităţile ar apela la ajutor extern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici