Ministerul Sănătăţii, anunţ despre distribuirea testelor pentru COVID: 1,15 milioane de teste rapide antigen au ajuns în şcoli. Câte au fost folosite momentan

  • Ministerul Sănătăţii informează că până vineri au fost distribuite în Bucureşti şi în judeţe peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2.
  • Până acum au fost folosite aproape 5.000 de teste, iar peste 90% au avut rezultat negativ.
1530 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii, anunţ despre distribuirea testelor pentru COVID: 1,15 milioane de teste rapide antigen au ajuns în şcoli. Câte au fost folosite momentan

Câte teste au fost folosite momentan

Dintre acestea, peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ.

Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unităţi de învăţământ şi 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi.

Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.

Testarea antigen SARS-CoV-2 se face în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 şi vizează prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

Guvernul a decis introducerea testării rapide în unităţile de învăţământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie a.c., pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Ministerul Sănătăţii s-a asigurat că toate cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ din ţară au la dispoziţie testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creşterea accesibilităţii la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici