Ministerul Sănătăţii anunţă că starea tuturor celor care au avut contact cu minorul care ar fi murit de meningită este monitorizată

Ministerul Sănătăţii anunţă că este monitorizată starea tuturor celor care au intrat în contact cu copilul care ar fi murit de meningită, un alt minor fiind internat la Spitalul din Târgu Jiu. De asemenea, toate imobilele celor care au avut contact cu copilul sunt dezinfectate.

476 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii anunţă că starea tuturor celor care au avut contact cu minorul care ar fi murit de meningită este monitorizată

Ministerul Sănătăţii anunţă că starea tuturor celor care au avut contact cu minorul care ar fi murit de meningită este monitorizată

"În urma decesului copilului în vârstă de 4 ani internat la Spitalul Municipal Motru cu diagnostic de suspiciune de meningită meningococică, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a efectuat o anchetă epidemiologică preliminară, în cadrul căreia au fost stabiliţi contacţii din cadrul familiei, ai spitalului şi ai colectivităţii frecventate de copil. În urma acestei anchete, contacţii identificaţi au fost direcţionaţi în suprevegherea medicilor de familie care au fost instruiţi despre modul în care trebuie instituită chimioprofilaxia în astfel de situaţii. (..) În cazul unuia dintre contacţi, un copil care s-a prezentat la Spitalul Motru cu febră şi otită, acesta a fost internat în izolatorul spitalului, după care a fost transferat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Ministerul Sănătăţii a dispus DSP Gorj să monitorizeze permanent starea de sănătate a tuturor contacţilor identificaţi", transmite Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, s-a dispus dezinfecţia Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Motru şi a tuturor imobilelor în care au fost indentificaţi contacţii.

De asemenea, un al doilea copil a fost internat, joi, la Spitalul municipal Motru, cu simptome asemănătoare, iar autorităţile locale au decis ca două grădiniţe şi un club al elevilor din oraş să fie închise pentru dezinfecţie.

Pentru stabilirea cu certitudine a diagnosticului în cazul copilului decedat, vor fi recoltate probe biologice care vor fi analizate la Institutul Cantacuzino, susţine ministerul.

Un copil de 4 ani a murit, în timpul nopţii de miercuri spre joi, la Spitalul din Motru, iar medicii cred că acesta avea meningită. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a întocmit, joi, un dosar penal pentru moarte suspectă, după decesul copilului, fiind solicitate explicaţii de la Spitalul Motru privind situaţia pacientului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici