Ministerul Sănătăţii asigură din bugetul propriu fonduri la cazuri critice, neacoperite de asigurări

Ministerul Sănătăţi va putea asigura din bugetul propriu fonduri pentru îngrijirea cazurilor critice ale căror costuri nu pot fi acoperite din fondurile obţinute pe baza contractelor existente cu casele de asigurări de sănătate.

98 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii asigură din bugetul propriu fonduri la cazuri critice, neacoperite de asigurări

Ministerul Sănătăţii asigură din bugetul propriu fonduri la cazuri critice, neacoperite de asigurări (Imagine: Shutterstock)

Prevederea a fost inclusă într-o ordonanţă de urgenţă adoptată luni de Guvern, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, actul normativ stabileşte şi cadrul legal prin care să fie reţinută contribuţia la asigurările sociale pentru persoanele care sunt trimise în străinătate în misiune temporară sau permanentă.

"Sunt mai multe categorii de români care sunt trimise la misiune în străinătate, temporară sau permanentă. Unele categorii, majoritatea categoriilor, cu una sau două excepţii, din salariul pe care îl aveau prevăzut în ţară, aveau reţinute aceste contribuţii la asigurările sociale. Această categorie nu avea prevăzută această reţinere şi era foarte rău pentru aceşti oameni, pentru că li se diminua contribuţia la bugetul asigurărilor sociale", a spus Dragnea.

El a adăugat că aceste contribuţii vor fi reţinute din salariul prevăzut în ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici