Ministerul Sănătăţii: Cinci pacienţi au fost trataţi la Secţia de Arşi de la Floreasca, în luna mai

Cinci pacienţi au fost trataţi în luna mai, la Secţia pentru Arşi grav de la Spitalul Floreasca, doi dintre aceştia fiind încă internaţi acolo, însă secţia nu este pe deplin funcţională, a constatat ministrul Vlad Voiculescu, care a vizitat marţi unitatea de spital.

555 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Cinci pacienţi au fost trataţi la Secţia de Arşi de la Floreasca, în luna mai

Ministerul Sănătăţii: Cinci pacienţi au fost trataţi la Secţia de Arşi de la Floreasca, în luna mai

Cinci pacienţi au fost internaţi în luna mai la Secţia pentru Arşi grav de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, fiind efectuate şi 16 operaţii în această perioadă, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„În luna mai, în această unitate, au fost trataţi cinci pacienţi arşi grav, doi dintre ei sunt încă în tratament, unul a fost externat, iar doi au fost transferaţi la Spitalul de Arşi”, a spus Colintineanu. El a adăugat că sala de operaţii este funcţională în prezent, în luna mai fiind efectuate 16 operaţii pentru cei cinci pacienţi.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a fost în vizită, marţi, la Spitalul Floreasca pentru a vedea situaţia unităţii spitaliceşti .

„Am să trec în revistă unele probleme la care se lucrează pentru a face unitatea pe deplin funcţională. În prezent, unitatea de arşi este organizată, şi acesta e un citat din actele administrative, „pe lângă secţia de chirurgie plastică”. Din păcate, formularea „pe lângă” nu există nici în limbaj administrativ, nici în limbaj juridic ceea ce duce la anumite probleme. Unitatea de arşi grav trebuie să fie o unitate distinctă din toate punctele de vedere, iar faptul că acum nu este, reprezintă o problemă ce trebuie rezolvată”, a spus Colintineanu.

Acesta a precizat că sunt probleme privind decontarea tratamentului pacienţilor din Secţia de arşi dar şi că una dintre necesităţi este legată de personalul acestei unităţi. Ministerul are în lucru o analiză a personalului, susţinând că este nevoie de oameni cu experienţă, fiind făcută şi o evaluarea a banilor disponibili pentru plata medicilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici