Ministerul Sănătăţii, după ce un medic din Călăraşi a vaccinat un primar: „Să dăm prioritate bunicilor şi bolnavilor”

  • Ministerul Sănătăţii face apel la populaţie să dea prioritate la vaccinare persoanelor în vârstă, celor cu boli cronice şi lucrătorilor din domeniile esenţiale, pentru că încă nu sunt suficiente doze de vaccin pentru toţi românii.
  • Apelul, după ce un medic din Călăraşi l-a vaccinat pe primar.
1692 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii, după ce un medic din Călăraşi a vaccinat un primar: „Să dăm prioritate bunicilor şi bolnavilor”

Ministerul Sănătăţii, după ce un medic din Călăraşi a vaccinat un primar: „Să dăm prioritate bunicilor şi bolnavilor”

„Încă nu avem suficiente doze de vaccin pentru toţi românii. De aceea este important ca în a doua etapă a vaccinării împotriva COVID-19 să dăm prioritate bunicilor noştri, persoanelor cu boli cronice şi lucrătorilor din domenii esenţiale. Avem mare încredere că medicii vor programa pentru vaccinare persoanele care chiar au nevoie”, au postat, vineri, pe Facebook, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Conform MS, dacă aceste reguli de prioritizare nu sunt respectate, se va face anchetă la nivelul Ministerului.

Aşa s-a întâmplat la Călăraşi, unde un medic de familie l-a vaccinat pe primarul unei comune. În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi l-a amendat pe medic cu 5.000 de lei, pentru „nerespectarea programării categoriei populaţionale aferente etapei 1 de vaccinare împotriva COVID-19”.

„Conform informaţiilor puse la dispoziţie de Centrul de vaccinare SJU Călăraşi, din platforma online de vaccinare, reiese că în data de 12.01.2021 ora 12.00, domnul Eremia Niculae (primarul comunei Alexandru Odobescu) figura cu programare in vederea vaccinării, programare realizată online de CMI Dr Pociovalişteanu Petrică. La data şi ora stabilite conform programării, centrul de vaccinare a efectuat vaccinarea persoanei programate. Medicul care a efectuat programarea online, Dr. Pociovalişteanu Petrică, afirmă că programarea s-a efectuat dintr-o eroare de înţelegere a înscrierii persoanelor pe platforma de vaccinare şi a perioadelor de înscriere”, spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.


Potrivit MS, deşi medicul de familie admite că a primit de la DSP Călăraşi instrucţiuni cu privire la modalitatea de înscriere, categoriile populaţionale admise pentru fiecare etapă, se constată că acesta nu a respectat prevederile Strategiei Naţionale de Vaccinare împotriva Covid-19“, a transmis DSP Călăraşi Ministerului Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici