Ministerul Sănătăţii, executat silit de o firmă cu care a avut contract pentru realizarea unor "ghiduri arhitecturale"

O firmă cu care Ministerul Sănătăţii a avut un contract pentru realizarea unor "ghiduri arhitecturale" a obţinut în instanţă executarea silită, pentru recuperarea sumei datorate şi a penalităţilor fiind blocat un cont, însă nu cel în care sunt fondurile Sănătăţii, potrivit reprezentanţilor MS.

289 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii, executat silit de o firmă cu care a avut contract pentru realizarea unor "ghiduri arhitecturale"

Ministerul Sănătăţii, executat silit de o firmă cu care a avut contract pentru realizarea unor "ghiduri arhitecturale" (Imagine: Shutterstock)

În 13 februarie, firma Vamed Standortentwicklung und Engineering GMBH&CO KG a cerut Judecătoriei Sectorului 3 încuviinţarea executării silite a Ministerului Sănătăţii.

Instanţa a admis cererea în 22 februarie şi a încuviinţat executarea silită a Ministerului Sănătăţii, decizia fiind irevocabilă, potrivit site-ului Judecătoriei Sector 3.

"Firma care a cerut în instanţă recuperarea unor datorii de la Ministerul Sănătăţii a avut contract cu ministerul pentru realizarea unor servicii de ghiduri arhitecturale şi inginereşti cu finalizare. În 2009 şi 2010, după ce au fost primite, conducerile Ministerului Sănătăţii din acei ani nu au plătit, iar firma a acţionat instituţia în instanţă, iar acum a cerut executarea silită", se arată într-un comunicat de presă al MS.

În prezent, Ministerul Sănătăţii are blocat un singur cont, cel de la Banca Comerială Română, prin care se fac anumite plăţi pentru deplasările în străinătate ale personalului MS, achitarea carburantului pentru maşinile care deservesc ministerul şi alte facturi minore, a precizat sursa citată.

Ministerul Sănătăţii a menţionat că fondurile Sănătăţii sau ale ministerului nu sunt blocate, astfel că pacienţii nu sunt afectaţi de această decizie a instanţei.

"Activităţile ministerului se realizează în principal prin Trezorerie, iar acest cont nu se poate bloca", a mai arătat MS.

De asemenea, unităţile spitaliceşti au contracte de finanţare cu casele de asigurări de sănătate, ca urmare nici aceste unităţi nu sunt afectate, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii poartă negocieri cu firma, pentru micşorarea sumei de plată, respectiv pentru reducerea unor penalităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici