Ministerul Sănătăţii îi asigură pe pacienţii cu boli autoimune: Primele doze de imunoglobulină ajung în noiembrie

Primele doze de imunoglobulină vor ajunge în luna noiembrie la pacienţi, au dat asigurări producătorii, după ce lipsa acestei substanţe a dus la apariţia unei crize în România, anunţă, miercuri, într-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii (MS).

488 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii îi asigură pe pacienţii cu boli autoimune: Primele doze de imunoglobulină ajung în noiembrie

Ministerul sănătăţii îi asigură pe pacienţii cu boli autoimune: Primele doze de imunoglobulină ajung în noiembrie la pacienţi

Conform sursei citate, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, s-a întâlnit miercuri cu asociaţiile de pacienţi şi cei mai importanţi producători de imunoglobulină.

În timpul întâlnirii, s-a stabilit o strategie comună în ceea ce priveşte aprovizionarea cu imunoglobulină a pieţei din România, pe termen scurt şi lung, luând în calcul inclusiv modificarea cadrului legislativ pentru aceste produse, dacă este necesar.

„Unul dintre producătorii prezenţi la întânire l-a asigurat pe ministrul Sănătăţii că primele 900 de flacoane de imunoglobulină pentru tratarea sindroamelor de imunodeficienţă primară vor fi livrate pe piaţa din România în această lună, urmând ca o nouă tranşă de 3.000 flacoane să fie asigurată în luna ianuarie a anului viitor”, arată Ministerul Sănătăţii.

Mai mult, un alt producător care a ales să părăsească piaţa din România în luna mai 2016, şi-a anunţat intenţia de a reveni.

Ministrul Sănătăţii a anunţat producătorii că, miercuri după-amiază, va convoca o întâlnire cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, reprezentanţii ANMDM şi conducerea UNIFARM pentru a discuta şi identifica soluţii la situaţiile anunţate de reprezentanţii producătorilor.

„Vreau să asigur pacienţii că vom face toate eforturile necesare pentru aprovizionarea spitalelor cu imunoglobine. Astăzi, împreuna cu echipa ministerului şi a casei de asigurări de sănătate vom analiza cu prioritate, solicitările producătorilor privind cadrul legislativ pentru aceste produse”, a declarat Bodog.

Imunoglobulina este o substanţă obţinută din plasma sanguină umană. Această plasmă, în urma prelucării, conţine anticorpi care protejează organismul împotriva bolilor.

Pacienţii cu afecţiunii autoimune sunt cei mai afectaţi de lipsa imunoglobulinei, de care ei sunt dependenţi şi îi ajută la imunitate. Prin natura bolii, aceşti pacienţi sunt foarte sensibili la orice, chiar şi la cea mai mică răceală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici