Ministerul Sănătăţii: Pacienţii români vor putea merge în Franţa pentru transplant pulmonar

Spitalul Universitar Foch din Franţa va putea primi pacienţi români pentru efectuarea transplantului pulmonar, unitatea spitalicească urmând să preia cazurile grave, complexe, ce nu pot fi rezolvate în ţara noastră.

491 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Pacienţii români vor putea merge în Franţa pentru transplant pulmonar

Ministerul Sănătăţii: Pacienţii români vor putea merge în Franţa pentru transplant pulmonar

"Ne-am înţeles cu specialiştii şi conducerea unităţii medicale să preia cazurile grave, complexe, care necesită transplant pulmonar şi care nu se pot rezolva în Romania. Mai mult, vom deschide cu medicii francezi un program de pregătire pentru specialiştii români în domeniul transplantului şi al chirurgiei oncologice", a declarat ministrul Sănătăţii Costache după vizita de lucru de la Spitalul Universitar Foch, potrivit unui comunicat de presă.

Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Solidarităţii şi Sănătăţii din Franţa intenţionează semnarea unui Medorandum de Înţelegere pentru domeniul medical.

Documentul prevede încheierea de parteneriate, schimb de experienţă şi bune practici în domenii sensibile precum marii arşi, transplant pulmonar, chirurgie cardiacă pediatrică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici