Ministerul Sănătăţii, precizări despre donatorii de celule stem care au scutiri la plata asigurărilor de sănătate

Ministerul Sănătăţii anunţă că vor beneficia de calitatea de asigurat persoanele care donează celule stem şi nu au venituri sau au venituri mai mici decât salariul minim brut.

561 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii, precizări despre donatorii de celule stem care au scutiri la plata asigurărilor de sănătate

„Noile modificări la Legea nr. 95/20026 privind reforma în domeniul Sănătăţii şi la Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, realizate prin Ordonanţa nr.37/31.08.2002, se referă doar la persoanele care donează celule stem hematopoietice şi nu realizează venituri sau realizeaza venituri sub salariu minim brut . Acestea vor beneficia de calitatea de asigurat pentru o perioadă de 10 ani”, au anunţat vineri reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Conform acestora, aceasta este o facilitate creată pentru persoanele neasigurate, care au salvat o viaţă prin donarea de celule stem hematopoietice pentru un pacient neînrudit sau înrudit, în vederea accesării serviciilor medicale, în caz de nevoie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici