Ministerul Sănătăţii: Rezumatele studiilor de impact asupra sănătăţii vor fi făcute publice

Informaţiile generale ale studiilor de impact asupra sănătăţii vor fi publicate în transparenţă sub forma unui „rezumat” al proiectului, care va fi pus la dispoziţia publicului pentru a fi studiat şi a se veni cu observaţii, propuneri, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Grasu.

116 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Rezumatele studiilor de impact asupra sănătăţii vor fi făcute publice

Ministerul Sănătăţii: Rezumatele studiilor de impact asupra sănătăţii vor fi făcute publice

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Grasu a precizat, luni, în cadrul unei dezbateri publice, faptul că un nou ordin de ministru va stabili metodologia de realizare a studiilor de impact asupra sănătăţii, prin care se va introduce posibilitatea de a avea în transparenţă publică toate informaţiile generale despre proiectul respectiv- un fel de rezumat al proiectului care va fi pus la dispoziţia publicului pentru a fi studiat şi pentru a se veni cu observaţii şi propuneri.

Evaluarea va fi făcută de Institutul Naţional de Sănătătate Publică. „Lucrul aceste nu se întâmpla până acum. Implicarea INSP este un lucru benefic pentru că acolo există expertiză atât pe sănătatea publică cât şi pe zona de igienă (…) propunem prin acest ordin de ministru ca evaluarea obiectivelor de mare amploare cu posibil mare impact asupra sănătăţii populaţiei să fie făcută de Institutul Naţional de Sănătătate Publică", spune Cristian Grasu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a precizat faptul că aceasta este „o problematică de foarte mare interes pentru toată populaţia”.

„Sperăm ca prin acest ordin de ministru, prin această metodologie să fie clarificate mai multe lucruri care erau oarecum ambigue până în momentul de faţă şi rezultatele să fie o mai mare siguranţă în aprobarea obiectivelor cu posobil impact asupra sănătăţii populaţiei - gropile de gunoi, vopsitoriile auto, fabricile care produc produse chimice etic”, a conchis Cristian Grasu.

 

Taguri:
studii,
impact,
ms

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici