Ministerul Sănătăţii vrea să înfiinţeze două noi comisii: De bioetică şi pentru servicii digitale

Ministerul Sănătăţii îşi propune să înfiinţeze două comisii de specialitate - comisia de bioetică şi comisia pentru servicii digitale, se arată într-un proiect publicat pe site-ul instituţiei. Scopul acestora este de a oferi o îngrijire mai bună pacientului.

148 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii vrea să înfiinţeze două noi comisii: De bioetică şi pentru servicii digitale

Ministerul Sănătăţii vrea să înfiinţeze două noi comisii: De bioetică şi pentru servicii digitale

„Bioetica s-a născut ca o reacţie la intersecţia a trei câmpuri fundamentale: medicina clinică şi cercetarea medicală, filozofia şi disciplinele umaniste, sistemul de sănătate publică şi puterea politicii sanitare. Aceste trei sfere sunt într-o permanentă interdependenţă fiind aşadar un studiu interdisciplinar dinamic al unor probleme create de menţinerea valorilor medicale în contextul dezvoltării ştiinţifice. Totodată, Bioetica reprezintă o examinare critică a dimensiunilor morale a procesului de luare a deciziilor în contextul medical şi al ştiinţelor biologice, un cadru care să faciliteze analiza unor situaţii ce presupun combinarea valorilor diferite”, se arată în proiectul de aprobare al Ministerului Sănătăţii.

Totodată, sursa citată mai precizează că, odată cu apariţia internetului, serviciile medicale sunt gata să beneficieze de accesul omniprezent şi în timp real la informaţiile necesare.

„Serviciile digitale sunt legate în lanţul de servicii de sănătate-livrare. Totul, de la imagistica medicală portabilă, până la instrumentele de diagnosticare portabile, aplicaţiile genomice precum decodificarea ADN-ului pe un dispozitiv portabil. Rezultatul final va fi în cele din urmă o îngrijire mai bună a pacientului”, se mai arată în sursa citată.

Comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii sunt organisme consultative permanente care furnizează expertiza necesară pe baza căreia Ministerul Sănătăţii coordonează, din punct de vedere ştiinţific şi metodologic, reţeaua de asistenţă medicală corespunzător domeniului de specialitate din sfera de competenţă a comisie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici