Ministerul Tineretului şi Sportului caută doi tineri care să reprezinte România la Adunarea Generală a ONU. Ce condiţii trebuie să respecte candidaţii

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) caută doi tineri, o fată şi un băiat, care să reprezinte România la New York în cadrul Adunării Generale a ONU şi în Comisia pentru Dezvoltare Socială, instituţia precizând că o parte a cheltuielilor vor fi suportate de aceştia.

1151 afișări
Imaginea articolului Ministerul Tineretului şi Sportului caută doi tineri care să reprezinte România la Adunarea Generală a ONU. Ce condiţii trebuie să respecte candidaţii

Ministerul Tineretului şi Sportului caută doi tineri care să reprezinte România la Adunarea Generală a ONU. Ce condiţii trebuie să respecte candidaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat Programul 'Delegat de Tineret la Naţiunile Unite'. Doi tineri, fată şi băiat, vor avea posibilitatea de a reprezenta România la New York în cadrul Adunării Generale a ONU din septembrie/octombrie 2014 şi în Comisia pentru Dezvoltare Socială din februarie 2015", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, sâmbătă, de MTS.

Candidaţii trebuie să aibă vârsta între 18 şi 25 de ani şi să trimită, până la 17 august, pe adresa international@mts.ro, următoarele documente: formularul de înscriere disponibil pe site-ul MTS; un CV redactat în limba română, în model Europass; un eseu de maximum 1.000 de cuvinte, în limba engleză sau franceză, cu o tematică aleasă din domeniile: tineretul şi rolul său în cadrul procesului de dezvoltare sustenabilă, Agenda 2015 pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, problematica globalizării, antreprenoriat, dialog inter-cultural, recunoaşterea educaţiei nonformale, includerea socială a tinerilor dezavantajaţi, cetăţenie activă - participare la viaţa comunităţii; o scrisoare recentă de recomandare (din 2014) din partea unui superior ierarhic sau a unui cadru didactic universitar - semnată, ştampilată (acolo unde se impune), scanată, care să cuprindă inclusiv datele de contact ale semnatarului pentru identificare.

Potrivit MTS, pentru delegaţii de tineret vor fi suportate cheltuielile de transport internaţional şi cazarea la Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite, strict pentru cele două sesiuni.

"Cheltuielile privind taxa de viză, asigurarea medicală, cheltuielile de masă pentru cei doi delegaţi vor fi suportate de aceştia din surse de finanţare proprii sau atrase. Ministerul Tineretului şi Sportului nu acoperă transportul de la / până în Bucureşti al candidaţilor din alte oraşe, care se prezintă la selecţie", se mai precizează în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici