Miniştrii au degustat telemeaua de Ibăneşti, inclusă pe lista denumirilor protejate

Premierul Dacian Cioloş i-a invitat pe miniştrii prezenţi la şedinţa de miercuri a Guvernului să deguste telemeaua de Ibăneşti, sărbătorind astfel includerea acesteia pe lista produselor cu denumire de origine protejată la nivel european.

Miniştrii au degustat telemeaua de Ibăneşti, inclusă pe lista denumirilor protejate

La începutul şedinţei săptămânale a Executivului, câţiva ospătari au adus mai multe farfurii pe care se aflau bucăţi de brânză, pâine prăjită şi salată, pe care le-au aşezat în faţa miniştrilor.

"Vedeţi pe masă câteva farfurii cu brânză telemea de Ibăneşti. Dacă săptămâna trecută am celebrat salamul de Sibiu ca indicaţie geografică protejată la nivel european, fiind al doilea produs protejat european, săptămâna această îl avem şi pe-al treilea care a fost deja anunţat, telemeaua de Ibăneşti, o comună din judeţul Mureş", le-a spus Cioloş miniştrilor. Premierul i-a felicitat pe cei care au avut iniţiativa să-şi protejeze produsul şi a făcut apel şi la alţi producători să facă la fel.

Dacian Cioloş i-a cerut ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, să prezinte în Guvern, în maximum două săptămâni, o notă cu lista tuturor produselor pentru care urmează ca să fie depuse dosare la CE pentru protecţia denumirii de origine sau cu indicaţii geografice.

"Vă rog să discutaţi împreună cu Ministerul de Finanţe, Ministerul Economiei, ca să vedem cum putem stimula pe viitor pregătirea unor astfel de dosare de înregistrare şi protecţie, şi de promovare a acestor produse", i-a spus premierul ministrului Agriculturii.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
CIOLOS ,
BRANZA ,
Ibanesti ,
produse
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Martorul-cheie rupe tăcerea