Ministrul Agriculturii dă asigurări: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară

Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu spune că nu sunt premise ca în România să fie o criză alimentară şi susţine că este în contact cu fermierii şi procesatorii pentru a se asigura că necesarul de consum intern este asigurat.

168 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii dă asigurări: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară

„Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Este mesajul meu responsabil pentru toţi cei care simt nevoia să dezbată problema crizelor şi din perspectiva unei posibile crize alimentare care ar afecta ţara noastră. Desigur, la nivel global se discută de această criză alimentară şi este vorba, în general, de statele care nu-şi pot asigura materiile prime din care se obţin produsele agro-alimentare procesate”, a transmis luni pe Facebook ministrul Agriculturii.

Acesta spune că România reuşeşte an de an, chiar şi în cei mai secetoşi sau meteo nefavorabili, să obţină un surplus de producţie faţă de nevoile de consum la principalele materii prime din sectorul de producţie vegetală.

„Sunt permanent în contact cu fermierii şi cu procesatorii din România pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil”, mai adaugă Adrian Chesnoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici