Ministrul Apărării: Suntem în procedura de achiziţionare a 36 de avioane F16

Gabriel Leş a declarat, miercuri seară, că Ministerul Apărării se află în procedura de achiziţionare a 36 de avioane F16 care să înlocuiască vechile MIG-uri pe care instituţia le deţine, subliniind totodată că nu poate preciza dacă aparatele vor fi noi sau second hand.

3350 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: Suntem în procedura de achiziţionare a 36 de avioane F16

Ministrul Apărării: Suntem în procedura de achiziţionare a 36 de avioane F16

„Suntem în procedură pentru aceste noi avioane pe care trebuie să le luăm. Noi, mă refer la încă 36 de avioane F16 pe care trebuie să le achiziţionăm, astfel încât să avem câteva escadrile funcţionale şi capabile. Această capabilitate să înlocuiască vechile MIG-uri pe care le avem. Bineînţeles că dorinţa noastră este ca aceste avioane să fie noi. În acest moment nu pot să comunic dacă va exista această posibilitate pentru achiziţionarea acestor aparate noi”, a declarat ministrul Apărării, la TVR1.

Leş a mai precizat că, dacă aceste avioane vor fi la mâna a doua, ele vor fi adaptate la industria românească de apărare.

„Deci, aceste avioane se vor face în România şi vor fi bineînţeles echipate la capabilităţile actuale”, a mai explicat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici