Ministrul Apărării: Timişoara ar putea găzdui un comandament NATO de trei stele, cu 400 de ofiţeri

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că oraşul ar putea găzdui un comandament NATO de trei stele, în care ar urma să-şi desfăşoare activitatea 400 de ofiţeri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

829 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: Timişoara ar putea găzdui un comandament NATO de trei stele, cu 400 de ofiţeri

Ministrul Apărării: Timişoara ar putea găzdui un comandament NATO de trei stele, cu 400 de ofiţeri

“Suntem într-o analiză foarte serioasă astfel încât dacă României îi va fi atribuit, prin noua organizare a comandamentelor NATO, comandamentul pe care România s-a oferit să-l găzduiască, comandamentul de trei stele, una dintre opţiunile plauzibile pentru ca acest comandament să-şi desfăşoare activitatea ar putea fi, de ce nu, Timişoara. Dar, repet, este doar o fază preliminată de analiză”, a afirmat Mihai Fifor, sâmbătă, la Timişoara.

Ministrul Apărării Naţionale a mai precizat că cel puţin 400 de ofiţeri NATO ar urma să-şi desfăşoare activitatea în acest comandament, ceea ce ar însemna o dezvoltare importantă a zonei.

“Este vorba de cel puţin 400 de ofiţeri NATO care ar urma să-şi desfăşoare activitatea în cadrul acestui comandament. Asta înseamnă o dezvoltare extraordinar de importantă a zonei respective, înseamnă că Alianţa recunoaşte României capacitatea de a găzdui un comandament NATO, ceea ce nu poate fi decât un lucru de mare mândrie pentru noi ca alianţi în NATO. O astfel de bază ar presupune şcoală, grădiniţă, infrastructură, dezvoltare economică fără niciun fel de dubiu. Încercaţi să vă imaginaţi o bază militară de 400 de ofiţeri, cu familiile lor, cărora trebuie să li se pună la dispoziţie toate facilităţile necesare. Subliniez, este prematur să ne pronunţăm, până când nu vom vedea că României îi va fi atribuit un astfel de comandament”, a explicat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării Naţionale a vizitat, sâmbătă, Baza Militară Aeriană din Timişoara, precizând că aceasta va fi dotată cu avioane “şoim”, IAR 99.

“Aici (n.r. la Timişoara) vom avea cât de curând şi avioanele şoim IAR 99, care vor efectua misiuni şi de pe Timişoara. De asemenea, am discutat cu cei care operează aeronavele din dotarea bazei vizavi de programul pe care România şi-l doreşte de înnoire a flotei aeriene cu elicoptere. Suntem în analiză şi în discuţii pentru a vedea cum putem să dezvoltăm această facilitate în ţară, la Ghimbav, desigur, cu un partener economic foarte serios care să vină şi să investească la Ghimbav pentru elicoptere”, a explicat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării Naţionale a mai anunţat că, în următorii şase ani, ar urma să fie angajate câteva sute de cadre militare în cadrul garnizoanei din Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici