Ministrul Cîmpeanu reclamă ameninţări explicite cu moartea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că primeşte zilnic ameninţări cu moartea şi că mesajele sunt explicite.

623 afișări
Imaginea articolului Ministrul Cîmpeanu reclamă ameninţări explicite cu moartea

Ministrul Cîmpeanu reclamă ameninţări explicite cu moartea

„Eu personal, primesc zilnic mesaje de ameninţare cu moartea”, a declarat joi seara, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă a sesizat Poliţia, el a răspuns: „Mi-am asumat această responsabilitate de a schimba sistemul de educaţie din România prin aceste proiecte legislative care sunt rodul unor consultări de peste 5 ani şi la care au participat peste 10.000 de persoane îndreptăţite să se pronunţe. Este o misiune pe care mi-am asumat-o şi pe cale de consecinţă n-am dreptul să mă las pradă emoţiilor fireşti pentru orice altă persoană atunci când primeşti zilnic, şi mai ales nopatea, mesaje foarte explicite de ameninţare cu moartea. Se precizează şi felul, se precizează şi momentul, se precizează tot felul de detalii”.

Întrebat dacă este vorba de rezistenţă la schimbare, Sorin Cîmpeanu a spus: „Este lipsa de educaţie manifestată pe mai multe planuri, este şi rezistenţa sistemului la schimbare”.

Ministrul Educaţiei susţine că schimbarea este necesară în condiţiile în care societatea percepe şcoala ca fiind învechită.

„Cea mai mare parte a societăţii consideră şcoala învechită, pe bună dreptate, din toate perspectivele, atunci când profesorii sunt nemulţumiţi, atunci când elevii sunt nemulţumiţi, când părinţii sunt nemulţumiţi, când angajatorii sunt nemulţumiţi, când până şi politicienii sunt nemulţumiţi, toată societatea e nemulţumită, este momentul unei schimbără radicale, o schimbare radicală de reformă întâmpină o rezistenţă firească din partea unui sistem care este inerţial prin excelenţă, dar este un sistem care a reuşit să ţină pasul cu evoluţia societăţii într-o schimbare foarte rapidă şi mai ales cu evioluţia tehnologic”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici