Ministrul Culturii vs primarul general al Capitalei: "Evenimentele de stradă sunt esenţiale într-un oraş"

Ministrul Culturii Corina Şuteu a anunţat luni că îşi doreşte să se întâlnească în cursul acestei săptămâni cu primarul general al Capitalei, pentru a discuta despre evenimentele stradale din Bucureşti, după ce Gabriela Firea a declarat că vrea să pună capăt acestor activităţi de weekend.

1766 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii vs primarul general al Capitalei: "Evenimentele de stradă sunt esenţiale într-un oraş"

Ministrul Culturii vs primarul general al Capitalei: "Evenimentele de stradă sunt esenţiale într-un oraş"(Imagine: Sorin Toma)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune că nu mai doreşte străzi din centrul Capitalei blocate cu activităţi stradale pe parcursul zilelor de weekend, precizând, de asemenea, că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituţie care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale.

Ministrul Culturii a anunţat pe pagina sa oficială de Facebook că va solicita o întâlnire cu primarul general al Capitalei pentru a împiedica concretizarea acestei decizii pe care Gabriela Firea a declarat-o public, argumentând că "evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş".

"În cursul acestei săptămâni voi lansa o invitaţie Primarului General al Capitalei Gabriela Firea în vederea unei întâlniri. Cred că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş, iar încurajarea acestui tip de manifestări are efecte pozitive în viaţa oraşului şi a locuitorilor săi. Cred, de asemenea, că spaţiul public, spaţiul pietonal, spaţiile de interacţiune socială sunt factori de coeziune şi bunăstare în interiorul oraşelor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degrabă sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbană.", a scris Corina Şuteu în mesajul publicat luni pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, Ministrul Culturii a declarat că va invita şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor la întâlnirea cu primarul general al Capitalei.

"Am încredere că Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei pot fi parteneri permanenţi în vederea dezvoltării ofertei culturale a Bucureştiului. E important ca iniţiativele stradale să fie acompaniate de autorităţi pentru a face din Bucureşti un "oraş al oamenilor". Voi invita la discuţie şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor - OAR Bucureşti.", a adăugat Ministrul Culturii în mesajul publicat pe pagina sa oficială de Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici