Ministrul de Interne: Am dispus anchetă privind părintele bruscat şi purtătorul de cuvânt de la Poliţia Capitalei

Ministrul de Interne Radu Stroe a declarat, vineri seară, că a dispus o anchetă la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) în privinţa unui părinte bruscat de poliţişti la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" şi a purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

999 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne: Am dispus anchetă privind părintele bruscat şi purtătorul de cuvânt de la Poliţia Capitalei

Ministrul de Interne: Am dispus anchetă privind părintele bruscat şi purtătorul de cuvânt de la Poliţia Capitalei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Eu am dispus deja la IGPR să se facă o anchetă pe cele două situaţii. (...) A fost o busculadă, una singură a fost cu un părinte şi nu e în regulă că s-a întâmplat pentru că omul ăla nu era venit chiar de pe câmp, era după copilul lui. Vom vedea cine e vinovat, cine a acţionat prea dur, cine n-a acţionat în momentul oportun. Cu purtătorul de cuvânt, la fel. El e tânăr, a avut o bâlbă cu privire la tribunal. E limpede că a fost o greşeală. Eu spun că toţi putem greşi la un moment dat mai mult sau mai puţin. Chestiunea este că noi, pe terenul nostru, al MAI şi al Poliţiei vom încerca să lămurim foarte scurt lucrurile", a spus Radu Stroe, la Realitatea TV.

Ministrul a făcut referire la altercaţiile dintre poliţiştii care au mers, vineri, pentru a-i duce la audieri pe elevii de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" care au susţinut bacalaureatul, după ultima probă a examenului, şi părinţii care îşi aşteptau copiii în faţa şcolii, precum şi la declaraţiile făcute cu această ocazie de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

Poliţiştii au mers, vineri, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cu autocare, pentru ca 100 de elevi să fie duşi la audieri, după susţinerea ultimei probe a bacalaureatului. În faţa intrării în curtea Liceului "Bolintineanu" erau zeci de părinţi care îşi aşteptau copiii. Unii dintre părinţi, nemulţumiţi că poliţiştii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul şi a-i duce la audieri, i-au huiduit şi au reclamat că aceştia fac un abuz. Totodată, la intrarea autocarului în curtea liceului au existat şi altercaţii între părinţi şi poliţişti.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, declara că poliţiştii au mers la liceu pentru a pune în executare peste o sută de mandate de aducere emise pe numele unor elevi care au susţinut examenul de bacalaureat la această şcoală. Acesta a spus că poliţiştii vor pune în executare aproximativ o sută de mandate de aducere emise de instanţă, precizând că elevii vor fi duşi cu autocare la audieri, însă nu au calitatea de învinuiţi şi nu sunt reţinuţi, iar părinţii îşi pot însoţii copiii.

Bogdan Staicu a declarat, ulterior, că, fiind foarte mulţi elevi care trebuie audiaţi, a fost făcută o etapizare, mai ales că unii dintre ei urmau să plece în vacanţă sau să înceapă examenele de admitere la facultate.

Staicu a precizat că procurorii şi poliţiştii au mers la liceu pentru a stabili modalitatea în care vom fi audiaţi cei 250 de elevi care au susţinut examenul de bacalaureat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici