Video DECLARAŢIA ZILEI - Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache: De luni, două schimburi la Direcţia de Permise din Pipera, până la ora 21:00. Se va trece la programarea online

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat, vineri, că la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din Pipera se va lucra, începând de luni, în două schimburi, programul fiind 07-21, tot de luni urmând a fi implementată şi programarea online. UPDATE: Tudorache a mai declarat că prefecţii de Bucureşti, Ilfov şi cei din conducerea Direcţiei Permise nu vor fi schimbaţi din funcţii "încă", dar că nu va ezita să facă acest lucru dacă "derapajele" vor continua după implementarea noilor măsuri.

4331 afișări

"Începând de luni, centrul din Pipera va lucra în două schimburi, programul fiind 07.00-21.00, în fiecare zi lucrătoare. Am disous alocarea imediată a 60 de posturi suplimentare din rezerva Ministerului de Interne, 50 la Bucureşti şi 10 la Ilfov, prin detaşarea unor lucrători din aparatul centrl al ministerului. În timpul acestui weekend, personalul va fi instruit astfel încât de săptămâna viitoare să fie operaţional. De luni, se va trece la un sistem de programare online pentru Bucureşti şi Ilfov", a declarat, vineri, ministrul de Interne, Dragoş Tudorache.

Aproximativ 300 de oameni au aşteptat din nou, vineri dimineaţă, la cozi la sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din Pipera, coada întinzându-se pe o distanţă de 30-40 de metri. Cei mai mulţi au declarat că vin încă de noaptea, având în vedere că programul la ghişee începe la ora 08.00, iar ei trebuie să ajungă la muncă la ora 09.00. Totodată, oamenii se plâng că sunt puţini angajaţi la ghişee.

"Trebuie să venim de la prima oră, ca să ajungem la timp la muncă. Oricum ne-am învoit pentru câteva ore. Nu e normal să stăm la cozi, dar la noi aşa a fost mereu şi nu o să se schimbe prea curând", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian.

"Aşteptăm afară în frig şi o să mai aşteptăm şi înăuntru la ghişeu. Părerea mea este că sunt prea puţine ghişee, prea puţini angajaţi pentru câţi oameni vin aici zilnic", a declarat, pentru MEDIAFAX, şi Mircea.

Odată ajunşi înăuntru, oamenii au început să se certe în faţa ghişeelor pe listele cu nume pe care le-au pregătit dinainte, ca să se asigure că prind un loc la ghişeu.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a spus vineri că prefecţii de Bucureşti, Ilfov şi cei din conducerea Direcţiei Permise nu vor fi schimbaţi din funcţii "încă", dar că nu va ezita să facă acest lucru dacă "derapajele" vor continua după implementarea noilor măsuri.

"Încă nu vor fi schimbaţi din funcţii, dar subliniez «încă». Voi ţine sub observaţie activitatea din perioada următoare. Dacă vor continua să apară derapaje, nu voi ezita", a declarat ministrul Dragoş Tudorache, întrebat în cadrul conferinţei de la sediul MAI dacă ia în calcul demiteri pentru haosul de la Direcţia Permise Auto şi Înmatriculări.

Pe lângă suplimentarea cu 60 de posturi şi implementarea programărilor online, ca măsuri pe termen scurt, pe termen lung candidaţii pentru obţinerea permiselor de conducerea se vor putea programa la proba practică de pe calculatoarelor unde susţin proba teoretică, iar Direcţia de Paşapoarte va fi mutată într-un mall din cartierul bucureştean Drumul Taberei.

"Începând din martie 2017 va fi posibil să se programeze automat, online, de pe calculatorul pe care dau proba teoretică. Aplicaţia de pe calculator va avea un calendar, în momentul în care sunt admişi la proba teoretică, să se poată programa automat pentru proba practică şi pentru eliberarea permisului.(...) Până la 30 ianuarie, am discutat cu conducerea Direcţiei Paşapoarte, cu cei doi prefecţi, va fi mutat Serviciul Paşapoarte în unul dintre mall-urile mari din Bucureşti, într-un spaţiu amenajat după modelul din Cluj şi din Timişoara, care s-a dovedit să funcţioneze foarte bine. Asta va permite degajarea în centrul Pipera a cel puţin 12 ghişee suplimentare pentru Permise şi Înmatriculări Auto. (…) Pentru Serviciul Paşapoarte vom avea un spaţiu dedicat, unde să se poată interacţiona aşa cum ne dorim", a mai spus Dragoş Tudorache.

De asemenea, a fost modificat un Ordin de ministru mai vechi astfel încât să poată fi suplimentat, cu poliţişti de la Brigada Rutieră, numărul examinatorilor pentru concursurile de permise auto.

"La acest moment, cel puţin pentu Bucureşti, Prahova şi încă câteva judeţe din ţară, s-a ajuns la un termen de 3 luni, de 4 luni până când se poate da proba practică, pentru că numărul examinatorilor este prea mic. Pentru aceasta am decis modificarea unui ordin de ministru(…). Vom extinde la nivelul Poliţiei Rutiere astfel încât să putem suplimenta în funcţie de nevoi numărul examinatorilor şi să aducem termenul la cel mult 30 de zile. Am cerut conducătorilor instituţiei să aplice un management dinamic, în aşa fel încât să-şi adapteze răspunsul zilnic în clădire sau în faţa ei. Este inacceptabil să fim martorii unor astfel de cozi şi să nu facem nimic. Am cerut şi voi monitoriza personal modul în care acest management dinamic al situaţiei va fi aplicat. Fac şi un apel către cetăţenii, care au programat să meargă să-şi înmatriculeze în zilele următoarele maşina sau să-şi ridice persmisul, să nu mai vină din cursul nopţii, nu va mai fi cazul de săptămâna viitoare. (…)", a adăugat ministrul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici