Ministrul Drulă anunţă că a fost semnat contractul pentru realizarea unui lot al A0 Nord

  • Cătălin Drulă, a anunţat că miercuri a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului.
  • Documentul a fost semnat după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins o contestaţie care viza licitaţia.
792 afișări
Imaginea articolului Ministrul Drulă anunţă că a fost semnat contractul pentru realizarea unui lot al A0 Nord

Ministrul Drulă anunţă că a fost semnat contractul pentru realizarea unui lot al A0 Nord

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că miercuri a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului. Documentul a fost semnat după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins o contestaţie care viza licitaţia.

Ministrul Cătălin Drulă a făcut anunţul pe Facebook.

„Aşa cum anunţam săptămâna trecută la finalul şedinţei de Guvern, CNAIR a semnat azi contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului (semi-inelul nordic). Constructorul român - acelaşi ca pe lotul 4 al A0 Nord - se poate apuca acum de lucru, după ce ultima contestaţie pentru tronsonul 2 (între DN1 - Corbeanca şi DN2 - Afumaţi) a fost respinsă recent de Curtea de Apel Bucureşti”, a spus Drulă pe reţeaua de socializare.

Contractul pentru realizarea celor 19 kilometri ai lotului dintre Corbeanca şi Afumaţi acordă constructorului 12 luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţie. Pe sectorul de drum vor fi construite două noduri rutiere şi 10 poduri şi pasaje. Ministrul Transporturilor mai spune că i-a solicitat constructorului să urgenteze lucrările şi să închidă şantierul înainte de termen.

Avem promisiunea că va fi scurtată perioada de proiectare, astfel încât la începutul sezonului de lucru 2022 să înceapă şantierul. Vom analiza, de asemenea, dacă nodul cu DN1 (proiectat în studiul de fezabilitate datând din 2008) se poate redesena, astfel încât să permită relaţii mai eficiente de intrare şi ieşire din autostradă. Vreau ca în 2023 A0 să înceapă să preia din traficul care sufocă Bucureştiul şi Ilfovul, iar în 2024 să putem circula integral pe Autostrada de Centură a Bucureştiului”, a mai precizat Cătălin Drulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici