Ministrul Economiei: Primăria Bucureşti să fie conştientă că, luni, RADET ar putea intra în faliment. Reacţia Gabrielei Firea

Ministrul Economiei Virgil Popoescu a avertizat-o pe primarul general al Capitalei Gabriela Firea să fie pregătită în cazul în care instanţa va declara, luni, falimentul Regiei de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice (RADET).

4598 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei: Primăria Bucureşti să fie conştientă că, luni, RADET ar putea intra în faliment. Reacţia Gabrielei Firea

Ministrul Economiei: Primăria Bucureşti să fie conştientă că, luni, RADET ar putea intra în faliment. Reacţia Gabrielei Firea

"Mâine (joi - n.r.), la Ministerul Economiei, dar în sediul Ministerului Energiei, vor demara întâlnirile cu toţi producătorii ELCEN. ELCEN e pe primul loc. Eu vreau ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni instanţa să declare falimentul RADET. ELCEN este pregătit şi are stocuri suficiente să livreze energie termică pentru locuitorii Bucureştiului, numai că trebuie să fie pregătită, inclusiv Primăria Bucureşti, inclusiv în cazul în care RADET nu mai poate să funcţioneze declarându-se falimentul cine să cumpere acel agent termic pentru bucureşteni, s-o cumpere Primăria direct", a afirmat Virgil Popescu, miercuri, la evenimentul preluării mandatului de la Ministerul Energiei.

Luberalul a mai precizat că Gabriela Firea trebuie să se asigure ca toată subvenţia dată bucureştenilor să fie plătită către ELCEN.

"Eu cred că se va găsi o soluţie la nivelul Ministerului pentru acest lucru şi prin dialog vom rezolva problema. Mi-aş dori să nu avem situaţia aceasta dar mă aştept ca Primăria să fie pregătită şi pentru acest scenariu", a completat Popescu.

RADET a solicitat Primăriei Capitalei plata subvenţiei pentru doar 32% din energia termică livrată de ELCEN, a anunţat, pe 31 octombrie, administratorul insolvenţei ELCEN, compania Sierra Quadrant.

Firea, către noul ministru al Energiei privind falimentul RADET: Normal era să citească legislaţia

Gabriela Firea a declarat că noul ministru al Energiei este incompetent după ce a afirmat că RADET ar putea intra în faliment, luni, subliniind că Virgil Popescu ar fi trebuit să citească legislaţia înainte să lanseze astfel de declaraţii.

A ieşit noul ministru al Energiei (Virgil Popescu, n.r.) lângă noul premier să-i sperie pe bucureşteni că vor rămâne fără apa calda şi căldură, anunţând de la nivelul de ministru politic că luni RADET va intra în faliment. Stau şi mă întreb în ce ţară trăim în care un ministru numit politic ştie ce va face justiţia, cum se va înfăptui justiţia luni. Îi dau o veste proastă acestui ministru al Energiei incompetent şi repetent: în cazul în care RADET intră în faliment, automat intră şi Elcen în faliment care poate nu a aflat, il informez eu - este în răspunderea domniei sale, ca ministru. Mult mai normal era ca acest domn ministru să citească legislaţia, reglementările, să se informeze şi pe urmă să facă declaraţii ce din coadă o să sune”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a precizat că, indiferent de situaţia juridico-financiară a RADET şi Elcen, nu se va intrerupe furnizarea agentului termic sub nicio formă în Bucureşti.

Pentru simplul motiv că apa caldă şi căldura constituie infrastructură critică şi are legislaţie aparte, care garantează livrarea. (...) Ca sunt opriri punctuale pentru inlocuiri de conducte sau repararea unor avarii, e altceva (...), dar sub nicio formă nu se va întâmpla aşa cum a anunţat acest nou ministru incompetent al Energiei, că luni judecătorul sindic va declara falimentul RADET”, a mai spus primarul general.

Precizările vin după ce ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a spus, la preluarea mandatului, că instanţa ar putea declara, luni, falimentul Regiei.

„Eu vreau ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni instanţa să declare falimentul RADET. ELCEN este pregătit şi are stocuri suficiente să livreze energie termică pentru locuitorii Bucureştiului, numai că trebuie să fie pregătită, inclusiv Primăria Bucureşti, inclusiv în cazul în care RADET nu mai poate să funcţioneze declarându-se falimentul cine să cumpere acel agent termic pentru bucureşteni, s-o cumpere Primăria direct. Doamna primar trebuie să se asigure că toată subvenţia dată bucureştenilor”, a spus Virgil Popescu.

Taguri:
elcen,
radet,
faliment

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici