Ministrul Educaţiei anunţă că vor creşte bursele pentru elevii olimpici. „De la 100 de lei la 500 de lei per elev am propus”

Cresc bursele pentru elevii olimpici, acestea urmând să fie de minim 500 de lei per elev, a spus, vineri seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

801 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei anunţă că vor creşte bursele pentru elevii olimpici. „De la 100 de lei la 500 de lei per elev am propus”

Ministrul Educaţiei anunţă că vor creşte bursele pentru elevii olimpici. „De la 100 de lei la 500 de lei per elev am propus”

„În anul şcolar 2020 -2021 guvernul a aprobat un cuantum minim de 100 de lei per elev al bursei indiferent de tipul de bursă: de performanţă, de merit, de studiu sau de ajutor social. Aceest cuantum nu a fost diferenţiat între burse. Acest pas a fost important, deoarece pentru prima dată bursele elevilor au fost plătite de la bugetul de stat. În continuare vor fi plătite tot de la bugetul de stat, tot de al bugetul Ministerului Educaţiei, dar vom avea diferenţe între cuantumul minim pentru bursele de performanţă destinate olimpicilor, de la 100 de lei la 500 de lei per elev am propus”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Vor fi creşteri şi pentru bursele de merit, acestea urmând să vină la pachet cu creşterea pragului minim de obţinere a bursei de merit.

De asemenea, creşteri vor înregistra şi bursele de studiu şi bursele de ajutor social.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici