Ministrul Educaţiei, schimbări începând cu noul an şcolar. Ce se întâmplă cu şcoala online

  • Noul an şcolar va începe în data de 13 septembrie 2021.
  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se declară convins că toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală.
  • Orele online pot continua şi în noul an şcolar, acolo unde se doreşte.
17335 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, schimbări începând cu noul an şcolar. Ce se întâmplă cu şcoala online

Ministrul Educaţiei, schimbări începând cu noul an şcolar. Ce se întâmplă cu şcoala online

Întrebat, vineri seara, la Antena 3, care este perspectiva din 15 septembrie, ministrul Educaţiei a răspuns că speranţa este să nu existe un alt val al pandemiei de COVID-19.

„Sunt convins că pe 13 septembrie - pentru că aceasta este ziua de începere a cursurilor - vom putea să începem şcoala normală cu prezenţă fizică, fără a avea şcoli în care să se impună un regim de predare online din cauza ratei de infectare crescută”, a spus Cîmpeanu.

Pe de altă parte, ministerul se pregăteşte „puternic” pentru digitalizarea educaţiei.

„Sunt convins că vor fi situaţii în care, acolo unde vor fi întrunite toate condiţiile şi mă refer la conectivitate, la disponibilitatea echipamentelor şi la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online, în funcţie de specificul disciplinei, se vor putea susţine şi ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învăţământ. Pentru că unul din punctele bune pe parcursul acestei pandemii a fost îmbunătăţirea abilităţilor digitale ale elevilor şi profesorilor şi conştientizarea importanţei predării digitale, acolo unde se potriveşte”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul se declară pregătit ca în toate şcolile, liceele şi universităţile să înceapă în forţă cursurile cu prezenţă fizică, dar, pentru că este nevoit să ia în considerare şi alte variante, va cere ca în contractul de şcolarizare să fie prevăzută situaţia în care, dacă va mai exista o perioadă de predare online, să se accepte, de la bun început, „să lucrăm cu camerele deschise”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici