Ministrul Justiţiei a dispus un control privind scandalul de la Penitenciarul Colibaşi

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a dispus, miercuri, efectuarea unui control privind scandalul de la Penitenciarul Colibaşi, în urma căruia 12 deţinuţi au fost răniţi.

150 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei a dispus un control privind scandalul de la Penitenciarul Colibaşi

Ministrul Justiţiei a dispus un control privind scandalul de la Penitenciarul Colibaşi (Imagine: Shutterstock)

"În cursul zilei de joi, 6 septembrie, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a dispus declanşarea unui control la Penitenciarul Colibaşi pentru a lămuri cauza producerii evenimentului, persoanele implicate, responsabilităţile ce revin personalului penitenciarului şi modul de gestiune a situaţiei din punct de vedere managerial şi funcţional", se arată într-un comuicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Ancheta în cazul scandalului izbucnit, miercuri, între cei 12 deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi a fost preluată de procurorii Parchetului Tribunalului Argeş, cel mai probabil, niciunul dintre răniţi neavând nevoie de spitalizare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Colibaşi, Raluca Dinişor, şase dintre cei 12 deţinuţi răniţi în urma scandalului izbucnit, miercuri după-amiază, în curtea de plimbare a instituţiei au fost duşi la Spitalul Militar din Piteşti, pentru investigaţii medicale, ei fiind ulterior readuşi la închisoare.

Cei 12 deţinuţi de la Penitenciarul Colibaşi, din judeţul Argeş, au fost răniţi, miercuri după-amiază, în urma unui conflict izbucnit între aceştia în curtea de plimbare a instituţiei, cel mai probabil pe fondul unor neînţelegeri.

Într-o informare de presă remisă miercuri seară de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi, în 5 septembrie, în jurul orei 17.00, a avut loc o altercaţie fizică între 12 persoane private de libertate, aflate la curtea de plimbare.

Personalul aflat în serviciu a intervenit imediat pentru aplanarea conflictului şi ulterior persoanele implicate au fost prezentate la medicul de gardă din cadrul Penitenciarului Spital Colibaşi. În urma recomandărilor medicale, şase persoane private de libertate urmau să fie prezentate pentru consultaţii de specialitate la Spitalul Judeţean Argeş, se arată în informarea de presă.

Conform sursei citate, la nivelul Penitenciarului Colibaşi a fost demarată o anchetă internă pentru stabilirea cauzelor care au condus la producerea incidentului, urmând a fi sesizate şi organele de urmărire penală.

Potrivit unor surse din interiorul instituţiei, conflictul ar fi izbucnt între deţinuţi aflaţi în regim semi-deschis şi alţii din zona de siguranţă maximă a închisorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici