Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, se va adresa Parlamentului pentru a-şi explica afirmaţia că a minţit la CEDO/ Tăriceanu îi cere situaţia interceptărilor din ultimii 16 ani

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, se va adresa Parlamentului marţi, înainte de votul asupra moţiunii simple împotriva sa, a declarat secretarul PSD al Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

683 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, se va adresa Parlamentului pentru a-şi explica afirmaţia că a minţit la CEDO/ Tăriceanu îi cere situaţia interceptărilor din ultimii 16 ani

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, se va adresa Parlamentului pentru a-şi explica afirmaţia că a minţit la CEDO

UPDATE 16:50 Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a adresat luni două noi întrebări ministrului Justiţiei, Raluca Prună, cerându-i de data aceasta situaţia interceptărilor din ultimii 16 ani.

''Care este numărul cetăţenilor români cărora le-au fost interceptate şi înregistrate comunicaţiile efectuate prin telefon sau prin intermediul calculatoarelor personale în perioada 2000-2016? Câte interceptări şi înregistrări s-au făcut pe baza unor mandate emise pe numele cetăţenilor români în perioada 2000-2016?'', sunt datele cerute de Tăriceanu, care a solicitat răspuns scris şi/sau oral.

Potrivit Regulamentului Senatului, senatorii pot adresa întrebări Guvernului, miniştrilor sau altor conducători ai organelor administraţiei publice. Întrebarea constă într-o simplă cerere de a răspunde dacă un fapt este adevărat, dacă o informaţie este exactă, dacă Guvernul sau celelalte organe ale administraţiei publice înţeleg să comunice Senatului informaţiile sau documentele solicitate ori dacă Guvernul are intenţia de a lua o hotărâre într-o problemă determinată. În plenul Senatului nu pot fi formulate întrebări care privesc probleme de interes personal sau particular, întrebări care se referă la procese aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti sau care pot afecta soluţionarea unor cauze aflate în curs de judecată, care urmăresc în exclusivitate obţinerea unei consultaţii juridice sau tehnice ori care privesc activitatea unor persoane care nu îndeplinesc funcţii publice.

Răspunsurile scrise se transmit senatorului în cel mult 15 zile.

ŞTIRE 15:17 Secretarul PSD al Camerei Deputaţilor a afirmat că Raluca Prună ar urma să se adreseze Parlamentului marţi la ora 11:30, şedinţa de vot final fiind programată pentru ora 12:30.

Ministrul Justiţiei a adresat o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, pentru că nu a putut fi prezentă la dezbaterea moţiunii simple depuse de PSD, cerând să ia cuvântul în şedinţa plenului din săptămâna 17- 18 octombrie.

"Vă transmit scuze, dumneavoastră şi membrilor Camerei Deputaţilor, pentru că - din motive independente de voinţa mea - nu am putut fi prezentă la ora dezbaterii moţiunii simple în data de 11 octombrie 2016. Doresc să am oportunitatea să mă adresez Parlamentului, cu precădere semnatarilor moţiunii simple, înainte de votul programat şedinţa plenului din săptămâna 17- 18 octombrie", a susţinut Raluca Prună, în scrisoarea adresată Camerei Deputaţilor.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, le-a transmis deputaţilor marţi, în timpul dezbaterii moţiunii simple, că nu va putea veni în faţa lor pentru că avionul său întârzie, însă va răspunde întrebărilor care îi sunt adresate săptămâna viitoare, mesajul fiind transmis, de la tribuna Palamentului, de vicepremierul Costin Borc. Acesta a anunţat că avionul cu care ministrul Justiţiei se întorcea în ţară avea întârziere din cauza vremii nefavorabile.

În replică, social-democratul Florin Iordache a afirmat că este de părere că premierul Cioloş o va demite pe Raluca Prună după ce va citi moţiunea.

Votul asupra moţiunii va avea loc marţi, 18 octombrie, după ce săptămâna trecută, în urma verificării cvorumului, deputatul PSD Gabriel Vlase a decis suspendarea şedinţei, în sală fiind prezenţi prea puţini deputaţi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici