Ministrul Justiţiei: Sunt încă în proces de clarificare a modului în care s-au elaborat cărţile în penitenciar

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, miercuri, că nu a fost finalizat încă procesul de clarificare a modului în care deţinuţii au elaborat lucrările ştiinţifice în penitenciare, urmând să facă mai multe precizări când va decide ce măsuri va dispune.

759 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei: Sunt încă în proces de clarificare a modului în care s-au elaborat cărţile în penitenciar

Ministrul Justiţiei: Sunt încă în proces de clarificare a modului în care s-au elaborat cărţile în penitenciar

"Eu cred că este incorect să spunem că Ministerul Justiţiei nu ia măsuri, am făcut public acum câteva zile, la cererea Ministerului Justiţiei, a mea personal, s-a dat din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor lista cu lucrările ştiinţifice scrise în penitenciar, sunt încă în procesul de clarificare a modului în care s-au elaborat aceste lucrări. Există o procedură şi voi vorbi despre aceste lucruri când voi decide ce măsuri voi dispune", a declarat ministrul Raluca Prună, la Consiliul Superior al Magistraturii.

Întrebat de jurnalişti dacă s-a gândit la propunerile pentru noii şefi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ministrul Justiţiei a răspuns negativ, menţionând şi doar că lucrează la "criterii şi la procedură".

Potrivit unor date transmise de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la solicitarea Ministerului Justiţiei, în perioada 2013-2015, 188 de deţinuţi au scris şi publicat peste 400 de cărţi.

Potrivit articolului 96 alineatul 1 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, "pedeapsa care este considerată ca executată pe baza muncii prestate sau a instruirii şcolare şi formării profesionale, în vederea acordării liberării condiţionate, se calculează după cum urmeaza: (...) f) în cazul elaborarii de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate, se consideră 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovatie brevetate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici