Ministrul Liviu Pop: Ghidul de clasa a V-a, înlocuitorul manualelor, a ajuns deja în 20 de judeţe. Până pe 8 septembrie va fi în toate şcolile

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, luni, că peste 82.000 de exemplare ale ghidului pentru clasa a V-a au ajuns deja în 20 de judeţe, urmând ca până 8 septembrie, să fie adus în toate şcolile. Au fost tipărite 177.000 de exemplare, costurile fiind de peste 732.000 de lei

1121 afișări
Imaginea articolului Ministrul Liviu Pop: Ghidul de clasa a V-a, înlocuitorul manualelor, a ajuns deja în 20 de judeţe. Până pe 8 septembrie va fi în toate şcolile

Ministrul Liviu Pop: Ghidul de clasa a V-a a ajuns deja în 20 de judeţe. Până pe 8 septembrie va fi în toate şcolile

"Este un document care astăzi a plecat către 20 de judeţe, săptămâna aceasta va ajunge în fiecare unitate de şcolară în care avem clasă de a V-a. Evident un exemplar va fi disponibil în fiecare clasă şi pentru profesorii care urmează să predea la aceste clase. Sunt cele şase arii curriculare la care avem contestaţii astăzi. Astăzi de dimineaţă au plecat cu ajutorul Poştei Române 82.200 de exemplare către 20 de judeţe în special cele din Nord-Est şi Nord Vest care sunt mai depărtate de Bucureşti. Până în data de 8 septembrie vor ajunge toate aceste compendii în unităţile şcolare pentru copiii din clasa a V-a", a declarat ministrul Educaţie, Liviu Pop.

"Compendiul introductiv pentru gimnaziu- clasa a V-a" este ghidul pe care ministerul Educaţiei l-a conceput ca înlocuitor al manualelor, care nu vor ajunge pe bancile elevilor la începutul anului şcolar. Acesta cuprinde cele 14 discipline pentru care încă nu există manuale şi este gândit pentru primele opt săptămâni ale anului şcolar.

"Tipărirea unui compendiu a costat 4 lei iar transportul a însemnat 14 bani per exemplar. În total s-au tipărit 177.000 de exemplare. Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat 732.780 lei şi este util în primele opt săptămâni. Evident, aşteptăm cu interes finalizarea contestaţiilor pentru că s-au depus contestaţii la manuale de clasa a V-a la 15 discipline. Dintre aceste 15 discipline s-au deblocat 3. Urmează pentru celelalte 12 să se desfăşoare etapele prevăzute în Legea achiziţiilor publice", a adăugat ministrul.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că "pe tot parcursul semestrului I, toţi profesorii, care predau pentru clasele V-VIII pe baza noii programe şcolare, vor intrat într-un program de formare".

Întrebat ce se va întâmpla dacă manualele nu vor ajunge în şcoli în cele opt săptămâni, perioada pentru care este gândit ghidul, Pop a explicat că "vor fi două situaţii - fie vom avea manualele pentru care se vor încheia contestaţiile până în 15 noiembrie, fie vom continua în acelaşi mod". Concret, se va tipări un alt ghid, care va conţine dispciplinele pentru care nu vor exista manuale la momentul respectiv.

Ministerul Educaţiei a alocat aproximativ 25 de milioane de lei pentru cele 25 de disciplice câte sunt cuprinse în planul-cadru pentru clasa a V-a.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici