Ministrul Mariana Câmpeanu este în concediu medical până vineri

Ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, i-au fost recomandate cinci zile de concediu medical, în urma accidentului vascular suferit zilele trecute, aceasta fiind în repaus până în 28 februarie, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Iolanda Stăniloiu.

390 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mariana Câmpeanu este în concediu medical până vineri

Ministrul Mariana Câmpeanu este în concediu medical până vineri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii a precizat că în cele cinci zile cât ministrul Mariana Câmpeanu va fi în concediu medical, atribuţiile de serviciu au fost delegate secretarului de stat Georgeta Bratu.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu (PNL), a suferit un accident vascular minor, luni a fost consultată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fără a fi internată, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

"Ministrul Mariana Câmpeanu s-a prezentat, luni dimineaţă, la ora 11.00, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. A fost consultată de specialişti, iar la ora 12.00 a părăsit spitalul", au precizat sursele citate.

Premierul Victor Ponta a declarat că a avut luni dimineaţă o discuţie cu ministrul liberal al Muncii, Mariana Câmpeanu, despre accidentul vascular pe care aceasta l-a suferit sâmbătă, el arătând că a rugat-o să stea liniştită în aceste zile.

"Îmi pare foarte rău. Mi-a spus că a avut un accident vascular sâmbătă şi chiar am rugat-o şi e foarte bine că merge, să aibă grijă, pentru că sâmbătă i s-a întâmplat acest lucru. De fapt, tema discuţiei noastre a fost tocmai acest necaz de sănătate pe care îl are şi am rugat-o să stea liniştită în aceste două zile", a precizat Ponta.

El şi-a exprimat speranţa ca PNL să rămână la guvernare, arătând că, în această situaţie, şi Marina Câmpeanu va rămâne ministru."

"Sper ca PNL să rămână la guvernare şi atunci rămâne şi doamna Câmpeanu. Dacă PNL va decide altfel, evident că şi doamna Câmpeanu va urma decizia PNL", a spus Ponta.

El a arătat că ministrul Mariana Câmpeanu îşi va continua activitatea şi, în funcţie de decizia PNL, va proceda în consecinţă.

"Nu s-a pus problema ca doamna Câmpeanu să continue într-un Guvern din care PNL îşi retrage miniştrii", a subliniat Ponta.

Delegaţia Permanentă a PNL se reuneşte marţi seară pentru a decide dacă liberalii rămân sau nu în Guvern.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a participat, duminică, la Conferinţa teritorială de alegeri a PNL Hunedoara, care s-a desfăşurat la Sala Sporturilor din Deva şi la care a luat parte şi preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Mariana Câmpeanu, care este senator de Hunedoara în colegiul ce cuprinde şi Deva, a stat la prezidiu, alături de conducerea PNL. Ea li s-a şi adresat participanţilor, spunând că "forţa este la PNL" şi că este cazul ca liberalii să aibă "şi cel mai bun preşedinte de ţară".

"Noi ar trebui să facem un bilanţ. Avem alegeri, avem cei mai distinşi invitaţi. Vreau doar să vorbesc de concluzii. Avem una dintre cele mai bune organizaţii liberale din ţară. Avem unul din cei mai buni preşedinţi de organizaţie liberală din ţară. Avem unul dintre cei mai buni preşedinţi de CJ care şi în opoziţie a ştiut cum să aducă ceva bun pentru Hunedoara. Avem cei mai buni consilieri, parlamentari. Forţa este la noi. Este cazul să avem şi cel mai bun preşedinte de ţară. Forţa este la noi şi prin noi înşine vom învinge", a afirmat Mariana Câmpeanu.

Centrul de Investigaţii Media a scris, într-un material publicat în 18 februarie, că ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soţului său, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor "acte neclare şi diagnostice discutabile".

Mariana Câmpeanu afirma că materialul de presă despre pensionarea soţului său a avut "drept unic scop denigrarea" ei şi a familiei, printr-un demers "nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete", adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Preşedintele Traian Băsescu declara că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul ei nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Ministrul Muncii spunea, în 20 februarie, că, în afară de preşedintele Traian Băsescu, nimeni nu i-a cerut demisia şi crede că trebuie să ia o decizie pentru ea şi familie, în condiţiile în care nu se simte vinovată, dar riscă să nu îşi mai poată face treaba din cauza stresului.

"Nu îmi pot permite să îmi dau demisia, pentru că nu mă simt cu nimic vinovată, nici profesional, nici legal, nici de altă natură. În acelaşi timp, sunt şi eu un om uzat, lucrez 12 - 14 ore pe zi, plus problemele de acasă şi nu mai pot face faţă, nu la faptul că sunt în atenţia presei, ci faptul că nu mă mai pot concentra şi nu îmi mai pot face atribuţiile de serviciu. Şi, în condiţiile astea, nu ştiu dacă mai pot să rămân", a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în urma unei sesizări pe care a primit-o de la Centrul de Investigaţii Media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici