Ministrul Mediului: Am suspiciuni în ce priveşte incendiul de la Măldăreşti. Oamenii nu sunt în pericol

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, în legătură cu incendiul izbucnit la depozitul de deşeuri din localitatea Măldăreşti, că are suspiciuni cu privire la aprinderea acestuia, precizând totodată că oamenii din zonă nu sunt în pericol.

963 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului: Am suspiciuni în ce priveşte incendiul de la Măldăreşti. Oamenii nu sunt în pericol

Ministrul Mediului: Am suspiciuni în ce priveşte incendiul de la Măldăreşti. Oamenii nu sunt în pericol

„Depozitul era neconform şi avea termen de sistare a activităţii în 16 iulie. Acest incendiu s-a aprins brusc şi am multe suspiciuni în privinţa lui. Am informaţii din zonă că a fost depăşit nivelul monoxidului de carbon”, a precizat ministrul.

Gavrilescu a spus că va merge marţi la Măldăreşti, alături de echipe de specialişti ale ministerului, dar şi angajaţi de la Garda de Mediu şi Agenţia de Protecţie a Mediului.

„Vreau să văd cu ochii mei acel depozit. Intenţionez să merg în controale şi la alte depozite”, a conchis ministrul Mediului.

Un incendiu izbucnit la depozitul de deşeuri din localitatea Măldăreşti, judeţul Vâlcea, nu poate fi stins de pompieri nici după opt zile de intervenţie. Fumul gros face ca aerul să fie greu respirabil, fiind afectaţi oamenii din opt localităţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul a izbucnit în urmă cu opt zile, pompierii acţionând în fiecare zi pentru lichidarea focarelor.

Intervenţia este foarte dificilă deoarece ard gunoaie situate în adâncime, peste 100 de autospeciale cu apă ajungând la Măldăreşti până în prezent.

„Este vorba un incendiu care a izbucnit încă din data de 20 august. Sunt focare la adâncime mare şi nu s-au putut lichida, până în momentul de faţă. Şi în cursul zilei de astăzi avem două autospeciale acolo. Peste o sută de maşini cu apă au fost duse acolo, până în prezent. Colegii mei dau la o parte gunoiul şi dau cu apă acolo unde sunt focarele. Vom continua intervenţiile până când incendiul va fi lichidat. Nu ştim, însă, când”, a declarat Cătălin Popescu.

Sunt afectate opt localităţi pe o suprafaţă de circa 30 kilometri, printre care oraşul Horezu, fumul de la incendiu făcând aerul greu respirabil.

„Localităţile din apropiere sunt afectate din cauza fumului. Groapa de gunoi este în apropierea oraşului Horezu”, a mai declarat Popescu.

El a adăugat că un alt incendiu a izbucnit la Măldăreşti, tot în acest an, în luna martie, dar s-a reuşit lichidarea încă din prima zi, în câteva ore.

„Acum, focul s-a extins mai mult şi din cauza căldurii, arzând la adâncime mare”, a afirmat reprezentantul ISU Vâlcea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici