Ministrul Mediului, despre agresiunea gravă de la Suceava. Garda Forestieră a pornit un control

  • Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că Garda Forestieră Suceava a pornit un control în ocolul silvic în care un jurnalist şi un activist de mediu au fost bătuţi de aproximativ 20 de persoane.
  • Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, a explicat ministrul Mediului.
2208 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului, despre agresiunea gravă de la Suceava. Garda Forestieră a pornit un control

Declaraţia ministrului Tánczos Barna a apărut în urma atacului împotriva activistului Tiberiu Bosutar şi a jurnaliştilor care îl însoţeau, petrecut joi seară într-o pădure din comuna Coşma, judeţul Suceava.

„M-am întâlnit cu Tiberiu Bosutar acum câteva săptămâni, la minister, am discutat despre importanţa muncii pe care o depune alături de toţi ceilalţi activişti de mediu şi avertizori de integritate. Avem aproape 1 milion de interogări în aplicaţia Inspectorul Pădurii iar cetăţenii, atunci când verifică transporturi şi reclamă nereguli, ne sprijină direct în lupta cu hoţii de lemne”, a spus ministrul Tánczos Barna.

Ministrul Mediului a mai spus că a solicitat structurilor din sistemul silvic şi de mediu să coopereze cu autorităţile şi că Garda Forestieră Suceava a pornit un control în zonă.

„Lucrurile au ajuns însă mult prea departe! Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea şi chiar viaţa celor care apără pădurea. Condamn orice agresiune de acest fel şi îmi doresc ca toţi autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boşutar şi a jurnaliştilor care îl însoţeau să fie identificaţi şi să suporte consecinţele legale maxime. Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluşi imediat din această breaslă. Le cer tuturor structurilor din sistemul silvic şi de mediu să ofere cooperare totală organele de anchetă penală şi să ofere întreg sprijinul pentru identificarea şi sancţionarea vinovaţilor. Garda Forestieră Suceava a pornit deja un control în acea zonă, iar orice abatere de la legislaţia silvică identificată va fi drastic sancţionată", a explicat Tánczos Barna.

Un jurnalist şi un activist de mediu au fost bătuţi cu bestialitate de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava. Victimele făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri, iar unii dintre agresori au fost duşi la audieri. Cei doi erau însoţiţi de un alt jurnalist. Ambele victime au ajuns la spital, iar echipamentele le-au fost distruse.

„Regizorul şi jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internaţional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coşna (jud. Suceava). Echipamentul şi toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu şi activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-şi cunoştinţa în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, au relatat, pe Facebook, cei de la Greenpeace România.

Mai multe persoane sunt audiate de poliţiştii suceveni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici