Ministrul Muncii nu ştia de decizia de reducere a pensiilor

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, nu ştia despre anunţul lui Băsescu privind reducerea cu 15% a pensiilor, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Loredana Manolache, declarând pentru Gândul că în discuţiile cu FMI la care a participat şi Şeitan "nu a fost deloc vorba de aşa ceva".

29 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii nu ştia de decizia de reducere a pensiilor

Ministrul Muncii nu ştia de decizia de reducere a pensiilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu a fost deloc vorba despre aşa ceva în discuţiile cu FMI la care a participat ministrul. Tot ce s-a convenit a fost la modul general. S-a vorbit doar de o diminuare globală cu 25% a cheltuielilor sociale, dar fără a include aici, cel puţin în înţelegerea noastră, pensiile şi ajutoarele de şomaj. Rămâne să ne lămurim mâine ce a vrut să spună, de fapt, preşedintele, dacă scade fondul de pensii cu 15% sau scad toate pensiile", a declarat Loredana Manolache, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), citat de Gândul.

Reprezentantul MMFPS a mai afirmat, potrivit "Gândul", că Şeitan nu ştia nimic despre această decizie până la ora la care a plecat spre Guvern, unde au avut loc discuţii ale premierului cu miniştrii, care au început înainte de declaraţia de presă a preşedintelui Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că pensiile vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici