Ministrul Muncii: Peste 107.000 de contacte de muncă în plus în pandemie

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că numărul de contracte noi de muncă a crescut faţă de perioada anterioară declanşării epidemiei cu peste 107.000, acesta fiind un efect al măsurilor de stimulare a ocupării şi protejării locurilor de muncă.

126 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii: Peste 107.000 de contacte de muncă în plus în pandemie

Raluca Turcan

Turcan a scris, luni, pe Facebook, că numărul de contracte noi a crescut cu 107.062 faţă de perioada anterioară declanşării pandemiei.

„Informaţiile cuprinse în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor ne arată că faţă de perioada anterioară declanşării epidemiei, numărul de contracte noi de muncă a crescut cu 107.062. Numărul de angajatori activi a crescut cu 34.386, faţă de data de 1 ianuarie 2020. Îmbucurător este faptul că, numai în primele 3 luni şi jumătate ale acestui an, numărul de salariaţi activi a crescut cu 61.274”, scrie ministrul Muncii.

Aceasta a precizat că aceste rezultate sunt ca urmare a măsurilor de stimulare a ocupării şi de protejare a locurilor de muncă implementate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, precum şi de alte ministere din Guvern, în perioada pandemiei.

Ea arată că vor fi implementate noi măsuri pentru creşterea ocupării, mai ales în acele zone/judeţe în care numărul locurilor de muncă este încă foarte mic, iar salariile nu sunt suficient de atractive.

❗️Măsurile de stimulare a ocupării şi de protejare a locurilor de muncă implementate de Ministerul Muncii şi Protecţiei...

Publicată de Raluca Turcan pe Luni, 26 aprilie 2021

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici