Ministrul Muncii: Săptămâna viitoare vom aproba o Ordonanţă pentru problemele angajaţilor din Sănătate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, sâmbătă, că în Comisia pentru Muncă din Parlament se lucrează la o Ordonanţă care ar urma să fie aprobată săptămâna viitoare şi care ar rezolva problemele pentru anumite categorii de angajaţi din sistemul de sănătate, evitând să ofere mai multe detalii.

489 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii: Săptămâna viitoare vom aproba o Ordonanţă pentru problemele angajaţilor din Sănătate

Ministrul Muncii: Săptămâna viitoare vom aproba o Ordonanţă pentru problemele angajaţilor din Sănătate

„Avem o Ordonanţă la Comisia pentru Muncă pe care cred că săptămâna viitoare o vom aproba şi vom face şi reglajele necesare acolo. Problemele pentru anumite categorii de angajaţi din Sănătate se vor rezolva săptămâna viitoare”, a declarat, sâmbătă, Marius Budăi.

Ministrul nu a vrut să ofere mai multe detalii, pentru că Ordonanţa nu a primit încă votul în Comisie.

„Votul în Comisie şi în Plenul Camerei Deputaţilor nu este dat şi aşa este corect să mă pronunţ (...) Bineînţeles, urmează promulgarea legii şi publicarea ei în Monitorul Oficial. Ce am promis prin programul de guvernare vom respecta”, a declarat Bădăi la Antena 3.

Peste 200 de sindicalişti de la Sanitas au protestat miercuri, în faţa Ministerului Sănătăţii, fiind nemulţumiţi de scăderea sporurilor salariale din sistemul medical.

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas sunt nemulţumiţi de Legea-cadru privind salarizarea bugetară, care, spun ei, nu a oferit venituri corespunzătoare şi echitabile tuturor categoriilor profesionale angajate în sistem, iar actele normative apărute ulterior, care ar fi trebuit să corecteze omisiunile şi discrepanţele, nu fac decât să le accentueze şi să sporească nemulţumirile angajaţilor.

Potrivit acestora, luna ianuarie 2019 nu a adus creşteri reale de venituri salariaţilor care urmau să beneficieze de acestea – conform Legii 153/2017, iar celor care au beneficiat de creşteri salariale în martie 2018, limitele impuse de O.U.G. 114/2018 le-au produs scăderi ale veniturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici