Ministrul Muncii spune că va creşte salariul, dar nu prezintă un procent: Nu luăm decizii peste noapte

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, marţi, după şedinţa din Consiliul Naţional Tripatit, că salariul minim va creşte şi că există trei scenarii în ceea ce priveşte majorarea acestuia. Ministrul a evitat, din nou, să prezintă procentele în această situaţie.

350 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii spune că va creşte salariul, dar nu prezintă un procent: Nu luăm decizii peste noapte

Ministrul Muncii spune că va creşte salariul, dar nu prezintă un procent: Nu luăm decizii peste noapte

„În această săptămână premergătoare şedinţei am intrat deja în dialog cu dânşii (reprezentanţii sndicatelor şi patronatelor – n.r.), cu referire la eventuale analize, studii pe care le-au făcut, evaluări, în ceea ce priveşte impactul creşterii salariului minim, respectiv a unei formule de calcul, aşa cum Comisia Europeană ne şi cere, pe care dânşii eventual ar fi putut-o contura. Mi-au pus la dispoziţie toate aceste materiale, dincolo de dialogul permanent pe care l-am avut şi i-am asigurat că punctele dânşilor de vedere au ajuns la grupul de lucru coordonat de cancelaria primului-ministru. (…) Au luat act de materialul prezentat cu toate argumentele pe care le-am prezentat pentru fiecare scenariu în parte şi am convenit asupra analizării acestuia în perioada următoare, astfel încât următoarea şedinţa a Consiliului Naţional Tripartit să aibă loc săptămâna viitoare marţi”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Alexandru nu a prezentant însă procente în ceea ce priveşte creştere salariului minim, în ciuda faptului că premierul Orban a avansat, săptămâna trecută, un posibil procent de 7,2%.

„Nu dorim să luăm decizii peste noapte sau fără să ţinem cont de aceste păreri, nu i-am pus în faţa faptului împlinit, ne-am exprimat argumentele într-un scenariu sau altul, i-am rugat să analizeze şi să reflecteze, să ne transmită propunerile domniilor lor. În paralele cu această şedinţa cerută de cadrul legal de a ne consulta în acest format cu partenerii noştri”, a mai precizat Alexandru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici