Ministrul Sănătăţii a fost audiat joi seara în dosarul medicului Lucan. Emanuel Ungureanu: Ce are de ascuns DIICOT/ Bodog: Am dat declaraţii la DIICOT, în calitate de martor

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a fost audiat, joi seara, în dosarul medicului Mihai Lucan, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Anterior, procurorul l-a citat pentru joi dimineaţa însă ministrul nu s-a prezentat, convenindu-se ca audierea să aibă loc seara.

649 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii a fost audiat joi seara în dosarul medicului Lucan. Emanuel Ungureanu: Ce are de ascuns DIICOT/ Bodog: Am dat declaraţii la DIICOT, în calitate de martor

Ministrul Sănătăţii a fost audiat joi seara în dosarul medicului Lucan/ Emanuel Ungureanu: Ce are de ascuns DIICOT?

Surse judiciare au confirmat că audierea a avut loc după ora 17.00. Informaţia a fost făcută publică de Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisie de Sănătate din Camera Deputaţilor şi omul de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan, acesta susţinând că a primit informaţii conform cărora ministrul Sănătăţii a fost văzut noaptea ieşind din clădirea DIICOT.

”Sunt uluit! Am primit acum o veste care îmi zdruncină foarte serios încrederea în seriozitatea structurii centrale DIICOT.Din informaţiile pe care le-am primit de la un medic care locuieşte lângă sediul DIICOT din Bucureşti, acesta mi-a mărturisit că l-a văzut ieri noapte pe Ministrul Sănătăţii Florian Dorel Bodog ieşind din clădirea acestei instituţii. Bodog s-a întâlnit cu Lucan de mai multe ori în timpul controlului DIICOT şi acum este audiat <noaptea ca hoţii>. De ce este audiat Bodog ministrul cu comportament de infractor noaptea? Ce are de ascuns DIICOT sau procurorul de caz?”, scrie Emanuel Ungureanu pe o reţea de socializare.

Acesta se întreabă dacă există cetăţeni de rangul 1 şi alţii de rangul 2 şi dacă Emil Boc va avea parte ”de acelaşi privilegiu”.

”Primarul Clujului i-a acordat împreună cu consilierii locali fideli facilităţi uzinei de făcut bani a familiei Lucan, Lukmed prin două hotărâri de Consiliu Local date la lumina zilei. Unele persoane cu funcţii publice fac favoruri ziua pentru infractori şi DIICOT îi audiază noaptea? Cum este posibil aşa ceva?”, mai scrie omul de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan.

Emil Boc, Florian Bodog şi Vasile Dâncu au fost citaţi la DIICOT ca martori în dosarul medicului Mihai Lucan, declarau surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Emanuel Ungureanu a făcut, miercuri, mai multe declaraţii la DIICOT, susţinând că sunt implicaţi ministrul Florian Bodog, primarul Emil Boc sau Gheorghe Funar. În replică, Emil Boc a susţinut că nu a beneficiat de tratament preferenţial din partea medicului Mihai Lucan, iar despre contractul de concesiune pentru realizarea clinicii LukMed, acesta a afirmat că a fost aprobat de Consiliul Local Cluj-Napoca înainte ca el să fie ales primar.

De asemenea, şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a reacţionat, precizând, pentru MEDIAFAX, că afirmaţiile deputatului Emanuel Ungureanu sunt „absolut nereale” şi că toate controalele pe care le-a demarat instituţia pe care o conduce la Institutul de transplant renal de la Cluj au fost făcute în colaborare cu DIICOT.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg, declarau, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în seara în care medicul Mihai Lucan a fost reţinut, a fost găsit asupra lui un jurnal care conţinea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetări ar fi reieşit că doctorul i-ar fi cerut avocatei sale să facă un cerc protector în jurul lui. Joi seara, după ce procurorii au emis ordonanţa de reţinere pe numele medicului Mihai Lucan, au efectuat percheziţia corporală, asupra doctorului fiind găsit un jurnal şi suma de 5.000 euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Mihai Lucan a fost reţinut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar

Bodog: Am dat declaraţii la DIICOT, în calitate de martor, în dosarul medicului Lucan

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, pe pagina sa persoanală de Facebook, că, în cursul zilei de joi, a fost la DIICOT, unde a dat declaraţii, în calitate de martor, în dosarul în care medicul Mihai Lucan este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

„În calitate de ministru al Sănătăţii, am colaborat instituţional cu magistraţii DIICOT încă din faza cercetării deschise împotriva prof. Mihai Lucan. În cursul zilei de ieri, am dat declaraţii complete, în calitate de martor, în acest dosar. Ca de fiecare dată, am răspuns favorabil demersurilor justiţiei şi voi continua să fac acelaşi lucru ori de câte ori sunt solicitat, ca ministru dar şi ca cetăţean. Deoarece există o anchetă în curs, am datoria şi responsabilitatea unui comportament discret, prudent şi rezervat. Voi sprijini pe căi instituţionale, în măsura competenţelor de care dispun, aflarea adevărului în acest caz, ca şi în celelalte dosare din Sănătate”, a scris ministrul Sănătăţii, pe Facebook.

Mărturia demnitarului vine după ce, vineri dimineaţă, Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor şi denunţătorul din dosarul doctorului Mihai Lucan a susţinut că a primit informaţii conform cărora ministrul Sănătăţii a fost văzut noaptea ieşind din clădirea DIICOT.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici