Video Ministrul Sănătăţii anunţă că Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare va reprimi statutul de maximă siguranţă | VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare din judeţul Dolj că vrea să redea acestei unităţi statutul de maximă siguranţă. Deocamdată mai este nevoie de lucrări, pentru care Ministerul va aloca săptămâna viitoare 2 milioane de lei.

1044 afișări

"Spitalul de la Poiana Mare a fost spital de maximă siguranţă, trebuie să văd exact de ce s-a desfiinţat. (…) Am găsit aici nişte lucruri care nu sunt rele: siguranţa pacientului şi siguranţa personalului sunt două sintagme pe care cei de aici le-au urmărit mai mult decât în alte părţi, iar asta pentru mine a fost o surpriză plăcută. Pe de altă parte, am avut o discuţie cu managerul spitalului, prin care acesta cere fonduri pentru reparaţiile la pavilioanele care sunt foste cazarme şi au nevoie de reparaţii la acoperiş. Ministerul Sănătăţii va aloca începând de săptămâna viitoare două milioane de lei pentru refacerea acestor acoperişuri. De asemenea, există un pavilion care ar putea caza pacienţi din zona de siguranţă, care necesită reparaţii capitale. Am cerut un deviz", a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai anunţat că se va întoarce în luna noiembrie pentru o şedinţă regională.

Pintea a mai vorbit şi despre personalul din această unitate: „Personalul este acoperit minimi spre mediu, dar dacă vom trece la maximă siguranţă va trebui personal nou. (…) După ce am văzut aici, cred că lucrările vor dura un an de zile. Sunt puţin dezamăgită, am avut senzaţia că putem să ne mişcăm un pic mai repede. Sunt 32 de paturi care vor fi pregătite pentru măsuri de siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici