Ministrul Sănătăţii: Autorităţile locale pot contribui la salariile medicilor din propriile spitale

Autorităţile locale pot participa la finanţarea cheltuielilor de personal din spitalele din subordine, a declarat ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu, precizând că primarul din Mioveni ar vrea să plătească cinci - şapte medici ca să rămână în localitate.

313 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: Autorităţile locale pot contribui la salariile medicilor din propriile spitale

Eugen Nicolaescu (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

"Avem câteva modificări, respectiv completări, la Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Una, noutate absolută în lege, este aceea prin care autroităţile locale pot participa la cheltuielile de personal, respectiv pot da salarii mediciilor şi asistentelor din spitalele aflate în subordine", a spus joi ministrul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe.

Ordonanţa de Urgenţă nr 2/2014 modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, publicată marţi în Monitorul Oficial, prevede că autorităţile publice locale pot participa la finanţarea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite în condiţiile legii, bunuri şi servicii, investiţii, reparaţii capitale, consolidare, extindere şi modernizare, dotări cu echipamente medicale ale unităţilor sanitare cu paturi transferate, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetele locale.

Ministrul a explicat că decizia aceasta a fost luată după ce unii primari şi-au exprimat disponibilitatea să plătească angajaţi din spitalele din subordine. Astfel, primarul oraşului Mioveni din Argeş, Ion Georgescu, a spus că el are bani şi ar vrea să plătească cinci - şapte medici ca să rămână să lucreze în localitate.

Şi consiliile judeţene pot finanţa salariile angajaţilor din spitale sau le pot asigura condiţii de locuit, a mai arătat Nicolăescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici