Ministrul Sănătăţii este "foarte frustrat" pentru că nu are rezultatul anchetei în cazul bebeluşilor

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat miercuir că este "foarte frustrat" de faptul că nu există încă rezultatele anchetei în cazul înbolnăvirii bebeluşilor din Argeş.

1598 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii este "foarte frustrat" pentru că nu are rezultatul anchetei în cazul bebeluşilor

Ministrul Sănătăţii este "foarte frustrat" pentru că nu are rezultatul anchetei în cazul bebeluşilor (Imagine: Andreea alexandru/ Mediafax Foto)

"Asta este realitatea, e o chestiune absolut inexplicabilă şi sunt foarte frustrat că nu avem rezultatele la această anchetă, dar nu pot să oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât realitatea. Ancheta s-a desfăşurat în conformitate cu procedurile standard existente. După cum ştiţi, am făcut apel şi la colegii noştri din Europa şi o să vă dăm mai multe detalii după audierea de la Parlament", a declarat ministrul, după ce a vizitat miercuri dimineaţă bebeluşii internaţi la Spitalul "Marie Curie".

"Nu am venit ca ministru, am venit ca medic şi am venit să-i încurajez pe medici. Sunt în legătură directă de la bun început cu toţi cei care au fost implicaţi zi de zi, dar nu am vrut să pun presiune. Este cumplit, dar toţi cei care au fost aici şi-au făcut zi de zi datoria absolut admirabil", a mai spus ministrul Sănătăţii.

În legătură du Direcţia de Sănătate Publică din Argeş, Cadariu a spus că ministerul a fost semnalat în data de 9 februarie, "probabil conform procedurii", dar se face o anchetă şi în acest caz.

Un al treilea copil dintre cei internaţi cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul "Marie Curie", a murit marţi după-amiază. Copilul a decedat din cauza complicaţiilor bolii şi "nu se cunoaşte cauza ca nume de microb” a spus, pentru MEDIAFAX, dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie".

Potrivit unor surse medicale, este vorba despre o fetiţă de un an şi patru luni, care era intubată şi care se afla la internată la terapie intensivă.

În Spitalul " Marie Curie" din Capitală, mai sunt internaţi nouă copii diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic, şase dintre aceştia se află internaţi la Nefrologie şi trei la Terapie Intensivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici