Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, vorbeşte la Conferinţa Mediafax Talks about Health Reform

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, participă, joi, la Conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014", parte din seria Mediafax Health Conferences, care are loc la hotelul Novotel, sala Paris.

1370 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, vorbeşte la Conferinţa Mediafax Talks about Health Reform

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, vorbeşte la Conferinţa Mediafax Talks about Health Reform - LIVE VIDEO

Conferinţa, organizată de Agenţia de presă Mediafax în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, îşi propune dezbaterea noutăţilor în reforma sistemului sanitar împreună cu ministrul Sănătăţii şi cu Theodor Alexandrescu - CEO Allico Asigurări, Efthymios Papataxiarchis - preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dragoş Damian - preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Adrian Pană - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Petre - vicepreşedinte al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) şi un reprezentant al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Moderatorul conferinţei va fi Elvira Gheorghiţă - senior reporter Mediafax.

Subiectele de interes ale conferinţei sunt: noutăţile aduse de contractul cadru privind asistenţa medicală în 2013-2014; Medicamente - actualizarea listelor de medicamente; Asigurările de sănătate în contextul regionalizării administrative - Cum ar avea pacientul de câştigat prin prisma asigurărilor facultative?; Cum vor fi plătiţi medicii de familie?; Cum vor funcţiona specialităţile paraclinice din ambulatoriile de specialitate?; Coplata la spitale - Cum funcţionează, ce beneficii aduce bugetului unităţilor medicale şi pacientului; Cu cât a crescut valoarea tarifelor pe caz ponderat (TCP)?; Accesul asiguraţilor la servicii medicale şi la medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu; Cum contribuie toate acestea la îmbunătăţirea calitaţii serviciilor medicale din România?; Parteneriatul public-privat în spitale.

Conferinţa va reuni circa 200 de participanţi, printre care reprezentanţi ai Guvernului României, Ministerului Sănătăţii, CNAS, Colegiului Medicilor, Colegiului Farmaciştilor, ARPIM, APMGR, societăţilor de asigurări private de sănătate, medici, reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, manageri din spitalele de stat şi private, avocaţi, consultanţi şi reprezentanţi ai mass-media (TV, radio şi presă scrisă).

Partenerul principal al conferinţei este Metropolitan Life, parteneri sunt ARPIM şi Terapia Ranbaxy, iar parteneri media Ziarul Financiar şi Business Magazin.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile. Secţiunea Mediafax Health Conferences doreşte să mijlocească relaţia dintre medici, pacienţi si organele publice de decizie implicate în fiecare temă medicală vizată. Prin intermediul acestor evenimente se doreşte o analiză şi mai în profunzime a problemelor medicale ce framântă întreaga ţară, precum si organizarea de evenimente ştiintifice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici