Ministrul Sănătăţii spune că are două firme, dar nu le-a trecut în declaraţia de avere pentru că nu au avut profit

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, spune că este acţionar la două firme, înfiinţate în 2009 şi 2010, dar nu le-a trecut în declaraţia de avere depusă ca director medical la Spitalul Municipal din Oradea pentru că niciuna nu a avut profit şi nu a încheiat contracte cu CJAS.

373 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii spune că are două firme, dar nu le-a trecut în declaraţia de avere pentru că nu au avut profit

Ministrul Sănătăţii spune că are două firme, dar nu le-a trecut în declaraţia de avere pentru că nu au avut profit (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ritli Ladislau este acţionar la SC Eurovital Med SRL, împreună cu alte cinci persoane, el având opt acţiuni. De asemenea, Ritli Ladislau are cinci acţiuni la SC Microstim SRL, unde are şi calitatea de administrator, firma având cinci acţionari.

"Cele două societăţi au fost înfiinţate înaintea preluării mandatului de ministru al Sănătăţii, în luna februarie 2009, respectiv iunie 2010. Una dintre aceste societăţi are ca obiect de activitate comercializarea de suplimente alimentare, iar cealaltă oferă proceduri de recuperare pentru persoanele cu afecţiuni diabetice. Dar niciuna dintre cele două societăţi nu are încheiat un contract cu casa de asigurări de sănătate şi niciuna nu a produs profit. Aceasta este şi cauza pentru care veniturile de la cele două unităţi nu apar inserate în declaraţia de avere, deoarece acestea nu există", se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii remisă, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Totodată, potrivit sursei citate, ministrul Ritli Ladislau a demarat procedurile pentru vânzarea acţiunilor la cele două societăţi.

"Procedurile de vânzare a acţiunilor pe care domnul ministru Ritli Ladislau le deţine la cele două societăţi sunt în curs de desfăşurare. Menţionăm că în termen de 15 zile, conform legislaţiei în vigoare, ministrul Sănătăţii va prezenta noua declaraţie de avere, în calitate de conducător al sistemului sanitar", se mai arată în documentul citat.

SC Eurovital Med SRL a fost înregistrată la Registrul Comerţului în iunie 2010 şi are ca obiect de activitate "comerţul cu amănuntul a unor produse alimentare, în magazine specializate".

Societatea Microstim SRL a fost înregistrată la Registrul Comerţului în 2009 şi are ca obiect de activitate "activităţi de asistenţă medicală specializată". În această firmă Ritli are şi calitatea de administrator, împreună cu un alt acţionar.

Conform declaraţiei de avere din octombrie 2010, postată pe site-ul Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, Ritli Ladislau are un teren forestier de 300 de metri pătraţi achiziţionat în anul 2004. De asemenea, el deţine o casă de vacanţă de 40 de metri pătraţi, două apartamente, unul de 90 de metri pătraţi, iar celălalt de 40 de metri pătraţi, precum şi un autoturism marca Peugeot 207.

Ritli nu are credite şi nici bani în depozite sau conturi bancare, potrivit declaraţiei depuse în calitate de director medical al spitalului.

Noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, a preluat în 18 august mandatul de la predecesorul său Cseke Attila.

Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orăşenesc Stei între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcţia Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. El a condus Direcţia de Sănătate Publică Bihor între 1997 şi 2002, când a demisionat, ulterior revenind la conducerea instituţiei, între 2003 şi 2009.

Ritli Ladislau este specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea. Din anul 2010 a ocupat funcţia de director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici